دومین جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولتی استان کرمان در محل استانداری کرمان برگزار گردید
( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان کرمان در ابتدای این نشست دبیر شورای گفتگو خلاصه ای از روند شکل گیری و برگزاری نشست های شورای گفتگو در کشور را بیان کرد .
محسن جلال پور گفت : اقتصاد یکی از ارکان اصلی و زیربنایی هر نظامی است و بر همین اساس از اوسط قرن 19 بحث تعامل دولت ها و بخش خصوصی در دنیا مورد توجه بوده است.
نایب رییس اتاق ایران با اشاره به ماده 75 قانون برنامه پنجم توسعه کشور مبنی بر تشکیل شورای گفتگو افزود : برای اولین بار در تاریخ ایران تهیه پیش نویس یک قانون بر عهده بخش خصوصی گذاشته شد .
وی تصریح کرد : هدف از تدوین قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار ، ارتقای رتبه جهانی ایران در فضای کسب و کار جهانی بود .
جلال پور گفت : این رتبه در زمان تدوین پیش نویس این قانون ، 138 بود .
رییس اتاق کرمان همچنین ضمن اشاره به فراز و فرودهای روند تصویب قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار که در مقاطعی از زمان باعث ایجاد سوء تفاهماتی هم شد ، گفت: بخش خصوصی به طور کامل به این نکته آگاهی دارد که امروز بیش از هر زمان دیگری کشور نیاز به وفاق و همدلی دارد و همان گونه که اتاق ایران به این موضوع ورود کرده است اتاق های شهرستان و در کنار آن ها اتاق کرمان هم با نظرکاملا تعاملی و همکاری و با نیت همیشگی ریشه یابی و کمک به رفع مشکلات در این نشست ها حضور خواهد داشت .
مسوول دبیرخانه شورای گفتگوی استان نیز در این نشست قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار را ظرفیت قانونی بسیار مناسبی برای ارتقای رتبه کسب و کار ایران در جهان دانست و گفت : اجرای این قانون زمینه ساز جذب سرمایه گذار در کشور خواهد بود.
سید مهدی طبیب زاده گفت : برای تدوین برنامه های شورای گفتگو تاکنون جلسات متعددی با فعالان اقتصادی برگزار شده است و مسایل حاد بخش خصوصی و فعالان اقتصادی اولویت بندی شده است .
رییس کمیسیون صنعت اتاق کرمان با اشاره به این که مقرر است ابتدا این اولویت ها در شورای گفتگو توسط اعضا به تصویب برسند ، افزود : قصد داریم در شورای گفتگو در کنار بررسی مشکلات و تلاش برای حل آن ها ، محوریت پیگیری طرح های توسعه ای استان را نیز بر عهده بگیریم .
وی ضمن اشاره به تلاش های خوب سازمان صنعت ، معدن و تجارت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه احداث کارخانه های فولاد در استان کرمان گفت : باید توجه داشت که این همه ی کار نیست و استان کرمان باید دارای طرح جامع فولاد باشد تا بر اساس آن بتواند به نتیجه مطلوب دست پیدا کند.
طبیب زاده در این نشست آماری را نیز ارایه کرد که بر اساس آن چنانچه کرمان توان تولید فاصله ارزش ریالی تولید و واردات فولاد کشور در سال 1390 را دارا می بود ، می توانست تا 60 درصد سرانه درآمد استان کرمان را افزایش دهد.
وی ابراز امیدواری کرد با برنامه ریزی برای سرمایه گذاری در زیرساخت های مورد نیاز تولید فولاد در استان بتوان شاهد افزایش سرانه درآمد استان بود .
عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان در ادامه تصریح کرد : بر اساس برآوردهای انجام شده در اتاق کرمان مهمترین چالش فعلی فعالان اقتصادی استان کرمان شامل نحوه اجرای قوانین مالیاتی است و پس از آن مسایل مربوط به تامین اجتماعی و اداره کار ، تامین مالی واحدهای اقتصادی ، واگذاری مجوزهای فعالیت و ارایه خدمات از طریق پنجره واحد است .
طبیب زاده رقم GDP ( درآمد همه عوامل تولید و خدمات ) استان را 130 هزار میلیارد ریال در سال اعلام کرد و گفت : با تقسیم این عدد بر جمعیت استان سرانه درآمد یک خانواده پنج نفره حدود 220 میلیون ریال خواهد بود در حالیکه این گردش مالی در زندگی مردم محسوس نیست و این مساله را می توان ناشی از آن جا دانست که درآمد برخی از شرکت ها از استان در چرخه اقتصادی استان کرمان وجود ندارد.
رییس شورای گفتگوی استان کرمان هم در این نشست بر این نکته تاکید کرد که استانداری نیز با اتاق و فعالان بخش خصوصی همراه است و اعتقاد دارد مشکلات اقتصاد و اشتغال باید توسط بخش خصوصی و با بستر سازی دولت برطرف شود.
اسماعیل نجار گفت : چالش های نظری زیادی از چند سال پیش در خصوص این موضوع وجود داشته است اما با ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی توسط مقام معظم رهبری تکلیف مشخص گردید.
استاندار کرمان تاکید کرد سیاست های اصل 44 با وجود همه مسایل در حال اجراست و دولت های نهم و دهم بیشترین واگذاری ها به بخش خصوصی را داشته اند .
وی با اشاره به جنگ تمام عیار اقتصادی علیه کشور گفت : اتاق های بازرگانی در این میان دارای نقش ویژه و حساسی هستند.
نجار با اشاره به اجرای زنجیره تولید فولاد در استان کرمان افزود : در حال حاضر برنامه تولید هشت و نیم میلیون تن فولاد در استان کرمان در دست اقدام است و هم اکنون برنامه تولید چهار و نیم میلیون تن کنستانتره آماده افتتاح است .
استاندار کرمان اساسی ترین موضوع قابل طرح در شورای گفتگوی استان کرمان را نحوه تامین نقدینگی واحدهای اقتصادی بیان کرد و گفت : در حال حاضر منابع و مصارف بانکی به دلیل معوقات بانکی تنظیم نیست و باید برای آن چاره ای اندیشیده شود.
وی افزود : باید برای تولیدات داخلی بازاریابی مناسبی صورت پذیرد تا روند صادرات ادامه یابد و البته باید به کیفیت محصولات تولیدی نیز توجه ویژه ای داشت.
اسماعیل نجار در پایان ضمن اشاره به اثرات روانی نحوه عرضه کالا به مردم تاکید کرد : تاکنون حتی یک قلم از کالای ضروری و مصرفی مردم با دلار آزاد وارد کشور نشده است.