EN

برگزاری همایش علمی پسته ایران

محسن جلال پور نایب رییس اتاق ایران در همایش پسته در رفسنجان ، از اقتصاد پسته سخن گفت و راهکارهایی اجرایی به پسته داران قطب تولید پسته ایران ارایه کرد.

(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن وکشاورزی کرمان در همایشی که تحت عنوان همایش علمی بررسی چالش ها و موانع صنعت پسته ایران  با حضور رییس سازمان توسعه تجارت ایران و تعدادی از مسوولان محلی در محل تعاونی تولید کنندگان پسته رفسنجان برگزار شد ، جلال پور پسته را یکی از مصداق های عینی تولید ملی نامید.

 

رییس اتاق کرمان همچنین به نکته جالبی اشاره کرد که شاید کمتر کسی به آن اندیشیده بود و آن تبدیل 85 درصد محصول پسته به ارز با کمتر از پنج درصد نیاز به ارز بود.

جلال پور استان کرمان را در جایگاه رفیعی از لحاظ تولید و صادرات پسته ارزیابی کرد و تصریح کرد : دولت نباید چیزی تولید کند.

وی در ادامه با اشاره به سرمایه گذاری سنگین ایران در پسته و اشتغال بیش از 150 هزار نفر در این صنعت گفت : صنعت پسته الگوی کار و تولید ملی است.

تبیین اقتصاد مقاومتی

جلال پور ضمن ارایه تعاریف متفاوتی از اقتصاد مقاومتی که در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته اند، گفت : آن چه که از بیانات مقام معظم رهبری برمی آید اقتصاد مقاومتی باید طوری طراحی و اجرا شود تا کشور ما بتواند در هر شرایطی در مقابل هر هجمه ای ، اقتصاد خود را بدون تغییر در پارامترهای خارجی حفظ کند .

وی با اشاره به لزوم حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان افزود : اگر همگی در اجرای اقتصاد مقاومتی به سمت فرمایشات رهبر انقلاب حرکت کنند ، اقتصاد کشور در آینده علمی خواهد بود و آینده اقتصادی تضمین شده ای خواهیم داشت .

جایگاه کشور ما

رییس انجمن پسته ایران به نکته ظریف دیگری نیز در بحث تحریم ها اشاره کرد که البته نقطه قوت قلب فعالان صنعت پسته نیز است .

وی گفت :هیچ کشوری بر اساس کنوانسیون های بین المللی نمی تواند کشور دیگری را تحریم غذایی کند و پسته نیز شامل مواد غذایی است .

جلال پور این نکته را نیز به پسته داران یادآور شد که ما 40 سال برای این صنعت دچار سختی هایی شده ایم و تلاش کرد ه ایم تا بازار مناسبی برای این محصول در دنیا ایجاد نماییم و حال موقع آن است که این بازار را حفظ کنیم .

وی گفت : هر چند باغ های پسته سرمایه هستند و ارزش این سرمایه طبق برآورد 20 هزار میلیارد تومان است ، اما سرمایه اصلی بازار است چرا که باغ ها ماندگار نیستند.

تکلیف فعالان پسته

نایب رییس اتاق ایران در صحبت های خود راهکارهای عینی و عملیاتی نیز ارایه کرد .

جلال پور پیش از هر مساله ای اولین رسالت فعالان پسته را افزایش وسعت دید دانست  و پس از آن گفت : باید در تولید و فرآوری دقتی به مراتب بیش از آن چه تا کنون بوده است ، وجود داشته باشد.

رییس اتاق کرمان همه باغداران و فرآوری کنندگان و صادرکنندگان را به استفاده از علوم ارتباطی روز برای روزآمدن کردن خود در زمینه فعالیت خود توصیه کرد و افزود : باید از نظر فنی تولید را با دانش روز و با انجام محاسبه انجام دهیم تا بتوانیم میزان تولید در هکتار را  بالا ببریم .

وی تصریح کرد : همه باید به این نکته توجه داشته باشد که امروزه   تولید کنندگان رقیب ما در جهان صاحب دانش و علم هستند و کار علمی انجام می دهند .

وی تاکید کرد : نباید فقط نام تاجر و بازرگان را با خود یدک بکشیم چرا که تولید کننده و بازرگانی که در زمینه فعالیت خود دارای دانش روز نباشد دوام نخواهد آورد .

جلال پور یکپارچه سازی مدیریت در باغات روستایی را از جمله مواردی دانست که باید سریعاً در دستور کار قرار گیرد و گفت : البته این کار باید با احترام کامل به حق مالکیت صورت پذیرد .

وی به اجرای موفق طرح پایلوت یکپارچه سازی باغات پسته در کشکوئیه رفسنجان نیز اشاره کرد .

جلال پور در ادامه فعالان صنعت پسته را به انجام فعالیت برای ایجاد ثبات در بازار فرا خواند و گفت : ثبات بازار در دست خود ماست و برای ایجاد این ثبات نیاز به همفکری ، تعامل و همراهی داریم .

وی راهکار عملیاتی برای ثبات در بازار را عرضه متناوب و به اندازه پسته در طول سال عنوان کرد و گفت : تنها در این صورت است که هم باغدار و هم صادرکننده به حق واقعی خود دست پیدا می کنند .

رییس انجمن پسته ایران در ادامه اظهار داشت : با همه فراز و      نشیب های این صنعت ، هنوز نسبت عرضه و تقاضای پسته در بازار به گونه ای است که تا ده سال آینده نیز با همین روند ، این صنعت       می تواند رو به رشد باشد.

رییس اتاق کرمان در پایان از تلاش های هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان پسته رفسنجان  برای رونق بازار این صنعت قدردانی کرد .

 

صافدل : از تولید حمایت می کنیم

در ادامه این نشست رییس سازمان توسعه تجارت ایران نیز به دست آمدن سهم قابل توجهی از بازار پسته ایران در جهان را حاصل صبوری و سخت کوشی مردمان تولید کننده پسته استان کرمان دانست.

صافدل گفت : به دلیل این که بر این اعتقاد هستیم که استمرار تولید رقابتی موجب استمرار سرمایه گذاری می شود ، راهبرد حمایت از تولید را در دستور کار داریم .

وی با اشاره به الگوی موفق تعاونی تولید کنندگان پسته رفسنجان   گفت : قصد داریم نحوه عملکرد این تعاونی موفق و کم نظیر  در ایران را در سایر صنایع نیز تجربه کنیم .

معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین گفت : در دور جدید   همکاری های سازمان توسعه تجارت ایران با اتاق ایران ، شکل گیری و سامان دادن تشکل های صادراتی در استان کرمان را در دستور کار قرار داده ایم.

 

محمدی:کانون دانش و صنعت پسته فعال است

در ادامه این نشست همچنین رییس مرکز تحقیقات پسته کشور نیز از فعالیت کانون هماهنگی دانش و صنعت پسته ایران خبر داد و گفت : این کانون زیر نظر معاونت راهبردی رییس جمهور و به عنوان یک نهاد مشورتی کار تهیه نقشه راه پسته کشور را بر عهده خواهد داشت .

محمدی افزود : در همین رابطه در آینده ای نزدیک همایش برای بررسی مشکلات صنعت پسته و ارایه راهکار های مناسب برای آن برگزار خواهیم کرد .

رییس کانون هماهنگی دانش و صنعت پسته ایران همچنین از تدوین استانداردهای پسته با هماهنگی آن کانون خبر داد و گفت : این استانداردها شامل همه موارد داشت پسته از جمله ماشین آلات ، سم و کود می باشند.

محمدی در بخش دیگری از صحبت های خود بحران آب را یکی از مشکلات اساسی تولید پسته دانست و تصریح کرد : پرداخت یارانه های طرح های آبیاری تحت فشار در ماه های پایانی سال گذشه به دلیل افزایش قیمت ها عملاً پاسخگوی تولید کنندگان نبود و باید برای آن  چاره ای اندیشیده شود./1