مدیر دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در رفسنجان، خواستار ایجاد يك شعبه يا باجه بانك توسعه صادرات در اين شهرستان در راستای مرتفع شدن مشکلات اخذ تسهیلات برای صادرکنندگان شد.
(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، محمدعلی محمدمیرزاییان در نشست بررسی مشكلات صادرات، واردات و استاندارد شماره 15 شهرستان رفسنجان که با حضور نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از صادرکنندگان برگزار شد با بیان اینکه اولين و مهمترين مشكل صادركنندگان نرخ بالای تسهيلات بانكي است اظهار داشت: با ادامه وضع موجود، صادركنندگان توان و بودجه لازم براي استفاده از تسهيلات با سود بالا را ندارند و از طرفی چرخه بازگشت پول به کشور نیز به دليل تحريم ها، طولاني تر و سختر شده است، امکان رقابت صادركنندگان پسته با ساير كشورها از جمله آمريكا وجود نخواهد داشت.
وی ضمن ارایه گزارشی از عملکرد یک ساله دفتر نمایندگی اتاق کرمان در رفسنجان گفت: صدور و تمديد كارت بازرگاني یکصد و 77 عضو دفتر نمایندگی رفسنجان و همچنين صدور 214 فقره گواهي مبدا در رابطه با كالا و محصولات مختلف از جمله پسته، مغز پسته، تخمه، خرما، كشمش، آلومينيوم و… از جمله این اقدامات بوده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان به ظرفيت هاي بالاقوه رفسنجان از جمله مركز تجاري پسته و معادن بزرگي همچون مس اشاره كرد و گفت: با وجود اين پتانسیل ها و موقعيت هاي خوب رفسنجان، مي توان افق نسبتا روشني را براي اين شهر پيش بيني كرد.
میرزاییان به کیفیت پایین سموم كشاورزي اشاره و با بیان اینکه اكثر سموم كشاورزي وارد شده به کشور تاريخ مصرف گذشته هستند خواستار پیگیری این مهم شد و ادامه داد: تشكيل يك هيات مشاور براي دفتر نمایندگی رفسنجان در دستور کار قرار گرفته است.
در ادامه نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از همه ابزارها به منظور حمايت همه جانبه از بخش خصوصي استفاده خواهيم کرد خواستار تدوام اینگونه نشست ها شد و اظهار داشت: روش های نوین علمی باید جايگزين روش هاي سنتي در كشاورزي شود زیرا با كمك و راهنمايي مراكز تحقيق علمي دانشگاه ها، بدون اتلاف وقت و هزينه زياد مي توان به نتايج مطلوبي در زمينه كليه آزمايشات و تحقيقات كشاورزي رسيد.
دکتر حسین آذین در خصوص رد آزمايش باقيمانده سموم، ماليات هاي يك در هزار و همچنين اعتراض و انتقاد صادركنندگان از شركت هاي مختلف تصريح كرد: در صورتي كه اين اعتراضات با مستندات ارایه شود پيگيري لازم صورت خواهد پذيرفت.
وي از ايجاد كارخانه توليد سم در رفسنجان خبر داد و در خصوص انتقال آب به این شهرستان گفت: آبياري مهم ترين مسئله كنوني در بخش كشاورزي است كه براي رفع اين مشكل دو موضوع “انتقال آب” و “مديريت مصرف و حفظ آبهاي موجود” در دستور كار است.
نماینده مردم رفسنجان در مجلس خاطرنشان كرد: در آینده ای نزدیک 360 هزار متر مكعب آب از خليج فارس براي كشت گلخانه اي و آبياري قطره اي به استان كرمان انتقال داده می شود كه مقداري از اين سهميه به رفسنجان تعلق دارد.
آذین با بیان اینکه مديريت مصرف و حفظ منابع موجود آب زير نظر كارشناسان كشاورزي، 15 الي20 سال خشكسالي و كم آبي باغات پسته را به تعويق خواهد انداخت ادامه داد: در گذشته به دليل نبود وحدت و همدلي نتوانسته ايم به اهداف خود برسيم كه جا دارد براي نيل به اهداف و پيشرفت شهرستان رفسنجان اين وحدت و يكدلي حفظ و ادامه داشته باشد.
گفتنی است در این نشست صادرکنندگان به بیان مسایل و مشکلات خود پرداختند و خواستار رسیدگی نماینده مردم رفسنجان در مجلس به این مشکلات شدند.