اقتصاد کلان – پدرام سلطانی(نایب رییس اتاق بازرگانی ایران)
تا زمانیکه به جایگاه خودمان در میزان توسعه یافتگی و مزیت های اقتصاد کشور توجه نکنیم با وجود صرف انرژی های زیاد به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.
(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)
دلیل عدم موفقیت کشور در برندسازی،نداشتن استراتژی درست است و تا زمانیکه به جایگاه خودمان در میزان توسعه یافتگی و مزیت های اقتصاد کشور توجه نکنیم با وجود صرف انرژی های زیاد به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.
همانطور که تجربه سایر کشورها در زمینه برندسازی نشان می دهد، برندسازی در صورتی موفق خواهد بود که بتوان در حوزه اقتصادی مورد نظر، ابتدا مزیتی را خلق کرده و بعد روی آن مزیت درمسیر صرفه مقیاس گام برداشته شود
در ایران این تفکر وجود دارد که اگر فرضا در بخشی از صنعت نساجی مزیتی نداریم می توانیم با برند سازی این مزیت را به وجود بیاوریم، درحالیکه این چنین نیست و تا زمانیکه نتوانیم صنعت را سودآور کنیم حرکت برندسازی شکل نخواهد گرفت. کشور ما در حال گذار از اقتصاد متکی به منابع به کارآیی است، لذا ما هنوز به بهره وری لازم در صنایع دسترسی پیدا نکرده ایم و تا زمانیکه در موضوعات پایه ای و زیرساختی تولید به نقطه مناسب نرسیم، میزان احتمال شکست و خطای استراتژی برندسازی را داریم.
در همین زمینه از کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق می خواهیم به این موضوع توجه کنند که موضوع برند ما را از موضوعات پایه ای بهره وری، بهره وری سرمایه و نیروی کار منحرف نکند، زیرا تا زمانیکه این مشکلات حل نشوند، برند کمکی نخواهد کرد، چراکه بنگاهی که هنوز در کیفیت خود مشکل دارد، نه تنها داشتن برند مشکل آن بنگاه را حل نمی کند بلکه ممکن است فرصت های دیگری را از آن بگیرد.