EN

نایب رییس اتاق ایران برنامه های اتاق در جنوب استان را تشریح کرد

تدوین سند راهبردی آب جنوب ، تدوین برنامه های عملیاتی برای بسته بندی محصولات جنوب ، بازاریابی محصولات ، ایجاد برند بین المللی برای کشاورزی جنوب استان کرمان و تشکیل شورای مشورتی دفتر اتاق کرمان در جیرفت از جمله برنامه هایی هستند که جلال پور به عنوان برنامه های اتاق برای جنوب استان کرمان اعلام کرد.

(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان کرمان ،نایب رییس اتاق ایران در نشست مشترک با فعالان کشاورزی و تعدادی از اساتید دانشگاه ها و نمایندگان بخش دولتی که در محل دفتر اتاق کرمان درجیرفت برگزار شد با اشاره به موظف بودن اتاق های بازرگانی به توجه بیشتر و اجرای برنامه های کشاورزی پس از افزوده شدن نام کشاورزی به اتاق ها گفت : تقویت کمیسیون کشاورزی در استان ها با رویکرد جدید از جمله اقدامات اتاق ایران در دوره هفتم هیات نمایندگان این اتاق بوده است.

رییس اتاق کرمان افزود : وجود مباحثی همچون ظرفیت کشاورزی کشور ، میزان اشتغال درکشاورزی ، امنیت غذایی و اقتصاد مقاومتی که توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان نسخه ای برای اقتصاد امروز کشور تعیین گردیده است ضرورت تقویت و پرداختن به مباحث کشاورزی کشور را چند برابر کرده است و این مهم در استان کرمان و به خصوص جنوب آن پررنگ تر است .

محسن جلال پور تصریح کرد : نیاز به حضور سرمایه گذاران در جنوب استان کرمان که دارای ظرفیت بسیار خوبی در کشاورزی است بر کسی پوشیده نیست و این فضا باید توسط اتاق بازرگانی به وجود آید.

وی افزود : تعریف و تدوین سند راهبردی آب جنوب استان با همکاری کمیته آب کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان که در سطح ملی در حال فعالیت است آغاز خواهد شد.

نایب رییس اتاق ایران با اشاره به لزوم تهیه برند بین المللی برای محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان  تاکید کرد :بازارهای مصرف در اطراف ما در حالی از تولیدات منطقه جنوب بی بهره اند که محصولات مشابه از کشورهایی همچون شیلی در کشورهای عربی منطقه و حوزه کشورهای استقلال یافته از شوروی سابق ، به این کشورها وارد می شود.

جلال پور همچنین با تاکید بر بازاریابی مناسب برای همه محصولات استان کرمان و به خصوص محصولات کشاورزی جنوب گفت : شرکت سرمایه گذاریی که با حمایت اتاق در حال فعالیت است می تواند نقش مناسبی در بازاریابی این محصولات ایفا کند.

 

کریمی پور از نقش اتاق تا نحوه انجام تکلیف گفت

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران هم از دکترین جدید اعلام شده توسط مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد شروع کرد.

کریمی پور گفت : از سال 1384 مقام عظمای ولایت تاکید نمودند دولت در فضای اقتصادی کشور در جایگاه تعریف شده در قانون حضور داشته باشد و نقش پایش برای عدم تخطی را بازی کند و عرصه اقتصاد و تصدی بنگاه های اقتصادی به بخش خصوصی و تعاونی واگذار گردد.

وی با اشاره به این موضوع که کشوردر آن زمان آماده به وجود آمدن شرایط جدید نبود به روند انجام تغییر در قوانین از ابلاغ سیسات های کلی اصل 44 ، تصویب و ابلاغ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و امروز رسیدگی به قانون جدید اتاق بازرگانی پرداخت.

کریمی پور گفت : هم اکنون مطالبات نظام از اتاق های بازرگانی تغییر کرده است و مجلس تکلیف کرده است که اتاق ، نقش مشاوره برای سه قوه را ایفا کند.

وی در حوزه بین المللی نیز اتاق را سرمنشا تحول دانست و اعلام کرد : رییس اتاق ایران هم اکنون رییس شورای حکام اتاق بین الملل است و این رخداد در عرصه بین الملل نیزبسیار حائز اهمیت است.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران  تاکید کرد : امروز حاکمیت نگران ماست و علاقمند است ما رشد کنیم تا مناطق رشد کنند.

کریمی پور بر تشکیل تشکل های قدرتمند مطالبه گر در بخش های مختلف اقتصادی تاکید کرد و گفت : این تشکل ها باید نمایندگان مردم در مجلس را هم تقویت کنند و با آن ها ارتباط کارشناسی و نزدیکی داشته باشند .

وی برگزاری جلسات کارشناسی و بررسی و در کنار هم گذاشتن قوانین و ارایه راهکارها و بررسی خروجی ها را از مصداق های واقعی این نحوه ارتباط دانست و گفت : در این صورت حضور این تشکل های قدرتمند موجب رخ دادن اتفاق های خوشایندی خواهد شد.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در پایان صحبت های خود دو پیشنهاد مشخص برای توسعه کشاورزی جنوب استان ارایه کرد. تشکیل انجمن گلخانه داران جنوب استان و تشکیل کمیته کشاورزی جنوب استان.

کریمی پور گفت : فعالیت همگرا در انجمن گلخانه داران جنوب استان می تواند به درستی از مواهب طبیعی منطقه ثروت ایجاد کند و در خصوص کمیته کشاورزی جنوب استان نیز به دلیل توانمندی های بالای این منطقه می توان استثنایی قائل شد تا این کمیته ضمن حضور به عنوان یکی از ارکان کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان و حفظ ارتباط و استفاده از توانمندی های این کمیسیون ، به صورت مستقل در جنوب استان فعالیت نماید.

 

نماینده مردم جیرفت قول همکاری داد

عارفی نماینده مردم جیرفت در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست ضمن اشاره به وجود مشکل فرهنگی در مسایل اقتصادی گفت : با توجه به حضور نیروهای متخصص و دلسوز در ارکان اتاق بازرگانی برای اهداف بلند این اتاق آماده همکاری هستیم.

وی با تاکید بر لزوم حفظ سفره های زیرزمینی جنوب استان کرمان گفت : آسیب دیدن سفره های آب زیرزمینی جنوب استان غیر قابل ترمیم خواهد بود و همچنین انتقال آب به بخش مرکزی کویر کشور نیز 12 هزار میلیارد تومان هزینه در بردارد.

عارفی افزود : معادل حدود 30 درصد میزان آب های استحصال شده ازدشت جنوب کرمان ، آب غیر قابل استحصال در کوهستان های منطقه داریم که باید برای استحصال منطقی آن ها نیز برنامه ریزی مناسب صورت پذیرد.

وی از راه اندازی فرودگاه جیرفت و احداث خط آهن جنوب به عنوان پروژه هایی برای عملیاتی کردن راهبرد توسعه صادرات محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان نام برد.

 

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان هم در این نشست از چند نکته کلیدی یاد کرد.

محسن رشید فرخی گفت : در حال حاضر در برنامه های کشت مداوم مدیریت لازم وجود ندارد و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته دولت ها برای تداوم فعالیت های کشاورزی و استمرار فعالیت واحدهای صنایع تبدیلی برنامه ریزی های مناسبی انجام می دهند .

وی افزود: ما هم باید برای احداث کارخانه های فرآوری و صنایع تبدیلی در جنوب استان برنامه ریزی مناسبی انجام دهیم تا کشاورزان نیز بیش از پیش از آن بهره مند شوند.

رشید فرخی همچنین گفت : بر اساس رایزنی های انجام شده با اداره کل گمرکات استان کرمان مقرر گردیده است با توجه به فساد پذیر بودن محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان ، مکانی برای حضور نمایندگان اداره کل گمرکات استان کرمان به صورت دایمی در شهرستان جیرفت اختصاص یابد.

 

معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق کرمان نیز از اختصاص غرفه رایگان توسط اتاق کرمان در نمایشگاه کشاورزی و توریسم کشاورزی در کشور مالزی به شرط حضور متقاضیان خبر داد.

سید محمد ابراهیم علوی گفت : با توجه به حضور اعضای هیات مدیره فدراسیون تولید کنندگان مالزی در استان کرمان و بازدید های انجام شده و همچنین موقعیت بسیار مناسب صادرات میوه به آن کشور با توجه به تعرفه واردات صفر درصدی آن کشور حضور در این نمایشگاه میتواند فرصت بسیار مناسبی در این زمینه برای تولید کنندگان محصولات کشاورزی ایجاد نماید.

 

علیزاده رییس مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی اتاق کرمان هم در این جلسه بر تهیه نقشه راه برای توسعه محصولات کشاورزی جنوب استان تاکید کرد و گفت : تفاوت سطح درآمد شمال و جنوب استان محسوس است و فعالان اقتصادی جنوب استان باید از فرصت های استثنایی به وجود آمده برای کشاورزی این منطقه بهره برداری لازم را انجام دهند.

در ادامه این نشست کمالی معاون فرمانداری عنبرآباد ، تیرگر رییس جهاد دانشگاهی جیرفت و احمد پور عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی جنوب استان و تعدادی از فعالان کشاورزی بر مسایلی همچون ایجاد صنایع تبدیلی در جنوب استان ، برطرف شدن مشکل دریافت تسهیلات از بانک ها ، تهیه و اجرای بسته های حمایتی برای سرمایه گذاران در جنوب استان ، برگزاری جلسات مستمر اتاق با فعالان کشاورزی جنوب ، راه اندازی واحد آموزش اتاق کرمان در جنوب استان و ایجاد انبارهای تخصصی و توجه به کشت گیاهان دارویی و زینتی در جنوب استان تاکید کردند.

در ابتدای این نشست نماینده هیات نمایندگان اتاق کرمان در جنوب استان و مسوول دفتر اتاق کرمان در جیرفت در سخنانی ضمن خوشامد گویی ابراز امیدواری کردند برنامه های تدارک دیده شده در اتاق کرمان برای منطقه جنوب استان سرمنشا تحولات مناسب برای توسعه کشاورزی و حضور سرمایه گذاران در این منطقه گردد./1

عکس ها : حجت وفایی