EN

صادرات با ارز فعلی منطقی است

این روزها بازرگانان اخبار را بیشتر بررسی می کنند و البته ارتباط بیشتر و موثر تری با اتاق های بازرگانی دارند  . تلاش های مستمر نمایندگان بخش خصوصی در این روزها برای ساماندهی اوضاع تجارت و کسب و کار را می توان نمونه ای کامل از جهادی دانست که بیش از هر زمان دیگری نیاز بخش خصوصی و کشور است . در این میان حضور نمایندگان اتاق ایران در جلسات متعدد با حضور بخش دولتی بسیار چشمگیر است . پاسخ به سوالات به وجود آمده برای فعالان اقتصادی در کمیسیون تجارت اتاق کرمان توسط رییس اتاق کرمان رخدادی بود که در 15 آذر در اتاق کرمان اتفاق افتاد.

 

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان کرمان تعدادی از اعضای اتاق کرمان با حجمی از سوالاتی که در ذهن داشتند منتظر آغاز جلسه و حضور رییس اتاق کرمان و نایب رییس اتاق ایران در جلسه بودند تا جواب های خود را دریافت کنند.

 

محسن جلال پور که این روزها در برنامه های اقتصادی از شبکه های مختلف صدا و سیما  و در جلسات مشترک با بخش دولتی به عنوان نماینده بخش خصوصی ایران حضور دارد ، اشراف و آگاهی وی از مسایل روز اقتصاد باعث گردیده مسایل مطرح شده در جلسات متعدد وی با اعضا باعث دستیابی آن ها به جواب های منطقی گردد.

رییس اتاق کرمان با وجود حضور مستمر در تهران برای شرکت در جلسات متعدد تا آن جا که از حضور در نمایشگاه سرمایه گذاری چین نیز باز ماند ، سعی دارد در هر حضور هر چند کوتاه در کرمان در کمیسیون های مختلف در اتاق حضور پیدا کند و به تبیین و ارایه راهکار برای گذر بازرگانان از مقطع زمانی فعلی بپردازد.

توافقات کلی با شورای عالی صادرات

اولین نکته ای که در نشست کمیسیون تجارت توسط رییس اتاق کرمان مطرح شد خبر از انجام توافقات کلی به عنوان محور مصوبات بعدی با زیر کمیته شورای عالی صادرات بود.

جلال پور گفت : بر اساس این توافق کلی مقرر شده است در همه تصمیم گیری ها مبنا را بر این قرار دهیم که هیچ محدودیتی در صادرات اعمال نشود و همچنین یک کمیته ارزشیابی ، ارزش واقعی کالاهای صادراتی ایران را تعیین کند و نماینده بخش خصوصی نیز در این کمیته ارزشیابی حضور خواهد داشت . جلال پور در ادامه در پاسخ به سوال سید آرش علوی مبنی بر این که یک نماینده از طرف بخش خصوصی چگونه می تواند در مورد همه کالاهای صادراتی اظهار نظر کند گفت: این نماینده به صورت موردی در مورد کالاهای صادراتی مختلف انتخاب خواهد شد.

نایب رییس اتاق ایران تصریح کرد : آن چه که در دو هفته آینده توسط کمیته ارزشیابی به عنوان ارزش کالاهای صادراتی ایران تعیین خواهد شد مبنای محاسبات بعدی از ابتدای آذرماه سال 91 خواهد بود.

 

تکلیف تعهد ارزی

نایب رییس اتاق ایران درادامه در خصوص تعهد ارزی نیز صحبت کرد.

صادرکنندگان باید ارز را از سه طریق ارایه دهند در غیر این صورت مشمول پرداخت مالیات خواهد شد.

این جمله را پیش از این نیز جلال پور در جمع اعضای کمیسیون صادرات و عمران هم گفته بود .

ریس اتاق کرمان تصریح کرد : صادرکنندگان باید ارز حاصل از صادرات خود را یا به اتاق مبادله ارزی بیاورند ، یا در اختیار واردکنندگان قرار دهند و یا بابت بدهی های خود به سیستم بانکی کشور بپردازند.

وی ادامه داد در غیر این سه حالت ، درآمد ارزی آن ها شامل مالیاتی خواهد که حداکثر تا یک ماه آینده توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین و اعلام خواهد شد.

 

توصیه به بازرگانان

تجربه محسن جلال پور در زمینه صادرات و حضور وی به عنوان نایب رییس اتاق ایران و نماینده بخش خصوصی در نشست های تخصصی با بخش دولتی آن قدر قابل تامل است که وقتی توصیه ای به بازرگانان می کند تعداد زیادی با اطمینان به توصیه های وی عمل می کنند.

آن چه که وی در این نشست به بازرگانان کرمانی توصیه کرد این بود که اول دغدغه صادرات نداشته باشند و کارشان را ادامه دهند و البته هوشیار باشند و اجازه ندهند شایع پراکنی و ایجاد جو روانی توسط عده ای بدخواه باعث بروز التهاب در بازار شود.

وی تاکید کرد : نرخ فعلی ارز در اتاق مبادله ارزی برای صادرات مناسب است و همه بازرگانان سعی کنند صادرات خود را بر همین مبنا انجام دهند و به فکر این نباشند که می توانند فردا روز ارزشان را گران تر بفروشند و از طرفی این آسودگی را هم داشته باشند که با تدابیر اتخاذ شده و تلاش های بخش خصوصی نرخ ارز در همین قیمت با نوسانی بسیار کمی قرار خواهد داشت.

وی تصریح کرد : روند صادرات با آن چه که تاکنون انجام گرفته و در صورتی که در آینده هم طبق ضوابط تعیین شده صورت بگیرد مشمول هیچ گونه عوارض و مالیاتی نخواهد بود.

 

دو خبر خوب برای صادرکنندگان

نایب رییس اتاق ایران در این جلسه دو خبر خوب هم برای صادرکنندگان داشت.

جلال پور گفت : اول این که نمایندگان شما در شورای عالی صادرات پرداخت جوایز صادراتی تا پایان سال 1390 را قطعی کرده اند و دوم این که درآمدهای ناشی از افزایش نرخ ارز تا پایان سال 90 مشمول مالیات نیست.

در ادامه این نشست صادرکنندگان سوالات زیادی را مطرح کردند و رییس اتاق نیز سعی کرد با ارایه مصداق های عینی تا حد ممکن مساله را توضیح دهد. به نظر می رسید صادرکنندگان تا حد زیادی جواب های خود را از جلسه دریافت کردند اما پاره ای دل نگرانی ها همچنان وجود دارد.

رییس اتاق کرمان در بین صحبت های خود چند دفعه بر این نکته نیز تاکید کرد که بازرگانان نیز باید مسایل تجاری و شرایط اقتصادی کشور را از زوایای مختلف ببینند.

وی تصریح کرد :امروز نیاز کشور است که همه هوشیارانه عمل کنند و در این میان فعالان اقتصادی نیز که به عنوان بخشی از سربازان نظام در حال صیانت از ارزش های اقتصادی هستند باید توجه ویژه ای به این مساله داشته باشند.