عکس از دنیای اقتصاد
تاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران دیروز میزبان ۸۰ بازرگان مسلمان هندی بود که برای مذاکره و گفتوگوی مستقیم با تجار و فعالان اقتصادی ایران وارد کشورمان شدهاند.
میرمحمد صادقی از اعضای هیات رییسه اتاق تهران در دیدار با هیات هندی به موضوع تجارت غیرمستقیم و باواسطه ایران و هند اشاره کرد و خواستار تبادل مستقیم کالا و خدمات بین دو طرف شد. وی گفت: «متاسفانه ما برخی کالاهای هندی را از امارات متحده عربی خریداری میکنیم. از طرف دیگر بیشتر کالاهایی که ما به امارات صادر میکنیم در این کشور مصرف نمیشود و به کشورهای دیگری از جمله خود هند صادر میشود. ایران در حال حاضر بیش از ۱۰میلیارد دلار مراوده اقتصادی با امارات دارد که بخش عمده آن شامل مبادلات غیرمستقیم میشود. ما میتوانیم با مذاکره و تجارت مستقیم علاوه بر افزایش روابط اقتصادی دوجانبه خودمان، از کم شدن هزینههای آن نیز سود ببریم.»
ضیغمی، معاون سازمان توسعه و تجارت ایران نیز در این نشست گفت: هماکنون مبادلات غیرنفتی دو کشور حدود ۳میلیارد دلار است که با اضافه کردن کالاهای نفتی این رقم به ۸ میلیارد دلار میرسد. ضیغمی با اشاره به برخی تواناییهای ایران در عرصه تولید افزود: ایران تنها کشوری در خاورمیانه است که با وجود ظرفیت بالای تولید فولاد به سنگآهن وارداتی وابسته نیست. ایران از نظر تولید برنج، جو، سیبزمینی و چغندرقند در خاورمیانه رتبه دوم را در اختیار دارد و از لحاظ تولید ذرت و گندم نیز در رتبههای سوم و چهارم در منطقه قرار دارد. سپس نورالدین صاحب، ريیس هیات هندی با اشاره به اینکه نخستین بار است که چنین گام بلندی در زمینه توسعه روابط تجاری میان بخشهای خصوصی دو کشور برداشته میشود، گفت: هندوستان سرزمین منابع مختلف است. هند بزرگترین تولیدکننده شیر در جهان و دومین تولیدکننده میوه و برنج است.بخش خودروسازی هند تنها در سه سال گذشته ۱۴درصد رشد کرده و به رغم بحران جهانی، تولید ناخالص داخلی هند رشد ۶درصدی را در سال جاری تجربه میکند. فیروز باسرای، دبیر اتاق بازرگانی بورهانی دیگر سخنران این نشست بود که از همکاری با بخش خصوصی ایران استقبال کرد. در ادامه این نشست، نمایندگان بخش خصوصی دو کشور به گفتوگوی مستقیم در زمینه سرمایهگذاریهای مشترک و چند و چون گسترش روابط تجاری پرداختند.
منبع: دنیای اقتصاد ،یکشنبه ۱۰ خرداد ماه ۸۸