چند روز پس از آنکه وزیر جهاد کشاورزی خواستار افزوده شدن «کشاورزی» به عنوان اتاق بازرگانی شد، دبیرکل اتاق تهران میگوید: به صرف اين كه بخش كشاورزي سهم قابل توجهي در اقتصاد كشور دارد، نبايد خواستار تغيير نام اتاق بازرگاني ايران شد.
محمد مهدي راسخ، گفت: بخشهاي خدمات، IT و كشاورزي، نقش موثري در اقتصاد ايران دارند، اما اين امر نبايد زمينه تقاضا براي تغيير نام اتاق بازرگاني را فراهم بياورد.
وي با اشاره به ماده يك قانون اتاق بازرگاني گفت: در اين ماده قانوني، كمك به رشد و توسعه اقتصادي كشور، تبادل افكار و بيان عقايد مديران صنعتي، تجاري و كشاورزي به عنوان شرح وظايف اتاق بازرگاني تعيين و تعريف شده است.
راسخ افزود: بر اساس قانون اتاق بازرگاني، تمامي بخشهاي اقتصادي كشور از جمله كشاورزي، خدمات و صنعت و معدن بايد مورد توجه بخش خصوصي كشور قرار بگيرند.
دبير كل اتاق بازرگاني تهران ادامه داد: اتاقهاي بازرگاني ايران و تهران طي سالهاي اخير توجه خاصي به بخش كشاورزي در كميسيونهاي تخصصي داشتهاند و مسائل و مشكلات اين بخش را دائما بررسي و نظرات بخش خصوصي را به دولت منتقل كردهاند. اين فعال اقتصادي با بيان اين مطلب كه وزير جهاد كشاورزي از حضور كمرنگ نمايندگان بخش كشاورزي در اتاق بازرگاني همواره گلهمند است، تصريح كرد: يكي از مسائلي كه وزير كشاورزي اعلام كرده، مربوط به حضور نمايندگان بخش دولتي در اتاق بازرگاني است.
راسخ متذكر شد: بر اساس قانون، نمايندگان دو وزارتخانه صنايع و معادن و بازرگاني در پارلمان بخش خصوصي حضور دارند.
دبير كل اتاق بازرگاني تهران اذعان داشت: با توجه به تعاملات خوب ميان وزارتخانهها، دو وزارتخانه صنايع و معادن و بازرگاني اجازه معرفي دو نفر در بخش خصوصي را به وزارت جهاد كشاورزي ميدادند و اين وزارتخانه نمايندگان خود را به صورت غيررسمي معرفي ميكرد.
وي ادامه داد: وزير كشاورزي معتقد است با توجه به سهم قابل توجه این بخش كشاورزي در اقتصاد كشور لازم است تعداد نمايندگان اين بخش در پارلمان بخش خصوصي افزايش يابد.
راسخ گفت: ما با افزايش تعداد نمايندگان دولتي بخش كشاورزي در اتاق بازرگاني مشكلي نداريم، اما بر اساس قانون اين اختيار را نداريم و بايد وزارت صنايع و معادن و وزارت بازرگاني بپذيرند كه به جاي نمايندگان اين دو وزارتخانه، تعداد بيشتري از نمايندگان بخش كشاورزي در اتاق بازرگاني حضور داشته باشند.
منبع: دنیای اقتصاد، چهارشنبه ۲۴ تیرماه ۸۸