این روزها موضوع ادغام وزارتخانهها از جمله محورهای مطرح در میان فعالان بخش خصوصی است.رييس كميسيون بازرگاني اتاق بازرگاني تهران با بیان اینکه وزارتخانهها هر دو داراي شركتها و سازمانهاي متعددي به عنوان زيرمجموعه هستند، ميگوید: بنابراين اگر قرار باشد در وضع موجود ادغام شوند، وزارتخانه خيلي بزرگ ميشود و عملا اداره آن توسط يك وزير مقدور نيست و تنها به صورت اسميادغام صورت ميگيرد و تنها تجميع ميشوند.
بهراميارض اقدس در گفتوگو با «ايسنا» لازمه اين ادغام را كوچكسازي دانست و افزود: پيش نياز كوچكسازي نيز واگذاري بخشهاي غيرحاكميتي از صنعت و بازرگاني كشور است كه اكنون به صورت دولتي اداره ميشوند.
اين عضو اتاق بازرگاني تهران تصريح كرد: هماكنون وزارت صنايع و بازرگاني دو هدف جدا را دنبال ميكنند، يعني هدف وزارت صنايع حمايت از توليد داخلي و هدف وزارت بازرگاني تنظيم بازار است. اين اختلاف در هدف باعث شده وزارت بازرگاني هم به لحاظ كاهش تعرفهها و هم به لحاظ بازكردن دروازههاي كشور براي ورود كالاها در واقع سختگيري نكند و اين روند عملا حجم واردات را به شدت افزايش داده است. به طوري كه واردات در سال ۸۷، نسبت به سال ۷۷ حدود ۱۰ برابر شده و ۷۰ميليارد دلار كالا وارد كشور شده است.
وي با اشاره به سياستهاي ارزي و پولي عنوان كرد: نكته بعدي سياستهاي ارزي و مالي و پولي كشور است كه در ۱۰ سال گذشته براساس آمار خود بانك مركزي حدود ۳۰۰درصد جمع تورم ۱۰ سال گذشته بوده و اين در حالي است كه قيمت ارز كمتر از ۳۰، ۴۰درصد افزايش يافته است. به اعتقاد بهرامياين فراز و نشیب به معناي آن است كه توان رقابتي توليد داخلي در مقابل كالاي وارداتي ۲۶۰درصد كاهش پيدا كرده است.
منبع: دنیای اقتصاد، یکشنبه ۲۸ تیرماه ۸۸