يك عضو اتاق بازرگاني تهران معتقد است که اگر دو وزارتخانه بازرگاني و صنايع تا حد مطلوبي كوچك نشوند، قطعا ادغام آنها ناموفق خواهد بود.
غلامرضا حميدي در گفتوگو با (ايسنا)، در مورد ادغام دو وزارتخانه بازرگاني و صنايع با عنوان اينكه اين ادغام ميتواند هم مطلوب باشد و هم نامطلوب، گفت: اگر يك سري شركتها مثل سازمان گسترش، ايميدرو يا شركت فرش، چاي و دخانيات و موسساتي كه در حال حاضر به نوعي تحت نظر اين وزارتخانهها اداره ميشوند، حذف نشود، وزارتخانه جديدي كه كارش بايد سياستگذاري باشد، درگير مسایل اجرایی ميشود که در این صورت، حتما بخشهايي كه ادغام ميشوند، ضرر خواهند كرد.
تولید برای ۷۰۰ میلیون نفر
ريیس کل سازمان توسعه تجارت ایران نیز تاکید کرد صادرات غیرنفتی و تجارت خارجی باید ماموریت اول وزارتخانه جدید «صنایع و تجارت» در صورت تصویب نهایی باشد. در غیر این صورت، قطعا نمیتوان ادغام وزارتخانههای صنایع و بازرگانی را مفید دانست.
مهدی غضنفری در گفتوگو با «مهر» افزود: هیچ تولیدی امروز بدون توجه به تجارت خارجی و صادرات ماندگار نیست. امروز بنگاههای تولیدی نمیتوانند با تولید برای ۷۰میلیون جمعیت ادعا کنند که در مقابل بنگاههای سایر کشورها که برای ۷۰۰میلیون نفر در سراسر دنیا به تولید کالا میپردازند، اقتصادی است.
به گفته غضنفری، وقتی صحبت از مدیریت تولید به میان ميآید، قطعا وزارتخانه جدید باید با نگاه گسترده به کشورهای همسایه یا بازارهای خارجی برای بخش تولید و بنگاههای اقتصادی استراتژی تعیین کند. در غیر این صورت، تولید رقابتی نخواهد بود.
منبع: دنیای اقتصاد، چهارشنبه ۱۴ مرداد ماه ۱۳۸۸