عسگراولادي:
بايد التماس كنيم تا خارجي‌ها از ما كالا بخرند

گروه بازرگانی- رییس کنفدراسیون صادرات ایران با ابراز نگرانی از وضعیت تجارت خارجی کشور و کاهش تدریجی صادرات غیرنفتی گفت: در زمستان سال گذشته هم اعلام كرده بودم كه ما وضعيت نگران‌كننده‌اي در صادرات داريم كه اكنون آن نگراني‌ها خود را نشان داده‌ است.

اسدالله عسگراولادی دلایل کاهش صادرات را برشمرد و اولين عامل را بحران جهاني دانست كه امواج آن به كشور ما هم سرايت كرده است.
وی در گفت‌وگو با «ایسنا» ادامه داد: دومين عامل اين است كه كالاهاي صادراتي ما جزو ضروریات خريد خارجي‌ها نيست، در حالي كه ما فروشنده هستيم بايد التماس كنيم تا از ما کالا بخرند. اين عضو اتاق بازرگاني تهران تصريح كرد: سومين عامل اين است كه تورم و افزایش قيمت تمام شده، كالاي ما را غيرقابل رقابت مي‌كند. وي تاكيد كرد: براي اين‌كه قيمت كالاي صادراتي ما رقابت‌پذير باشد، بايد قيمت تمام شده پايين بيايد و علاوه بر اين، مشكل ديگر مربوط به ارز است كه حتما بايد در ارز خود تجديدنظر كنيم تا بتوانيم به رقابت بپردازيم.
او كه همزمان رياست سه اتاق مشترك ايران و روسيه، ايران و چين و ايران و استراليا را برعهده دارد، با تكذيب واردات سيب آمريكايي تاکید کرد که فقط مقداري بادام آمريكايي از مرزهاي جنوب آزاد كشورمان وارد شده است.
به گفته وی علاوه بر بادام، برنج، سويا و روغن هم از آمریکا وارد کشور شده است.
مسائل سياسي بر تجارت خارجي تاثير مي‌گذارد
از سوی دیگر رییس سازمان توسعه تجارت می‌گوید: مسائل سياسي بر تجارت خارجي كشورها تاثيرگذار است.
مهدي غضنفري با پذیرفتن آمار رسمی گمرک که نشانگر کاهش ۱۷درصدی در ارزش صادرات غیرنفتی است، افزود: اگر تصويري كه از كشور ارائه مي‌شود، تصوير نامناسبي باشد و خواسته دولت‌هاي سلطه كه علاقه‌مند هستند اين تصوير نامناسب باشد تحقق يابد يا اينكه آنها بخواهند تصوير نامناسبي از ايران نمايش دهند قاعدتا بر ذهن سرمايه‌گذار و واردكننده خارجي تاثير مي‌گذارد، مگر اينكه ايران را خوب بشناسند و تحت تاثير تبليغات سياسي دولت‌هاي سلطه قرار نگيرند.
غضنفري گفت: من بارها تاكيد كرده‌ام باید طوري رفتار كنيم تا مسائل سياسي بر تجارت ما تاثيري نداشته باشد.
افزون بر اثرگذاری تصمیمات نابجای سیاسی، ‌بحران مالی جهاني نقشی پررنگ در روند نزولی صادرات ایران داشته است، به گونه‌ای که هم بر تجارت کالا اثر گذاشته و هم بر فرآیند صادرات خدمات مهندسی و حمل‌ونقل، به طوری که گفته می‌شود در بخش حمل و نقل دريايي حدود ۱۰درصد از ظرفيت کشتي‌ها کاسته شده است.

منبع: دنیای اقتصاد، دوشنبه ۱۹ مرداد ماه ۸۸