گروه بازرگانی- «اگر وزرای اقتصادی دولت دهم در یک باشگاه توپ نزنند، کار آنها به مثابه ماشینی خواهد بود که هر چقدر گاز بدهید به دلیل نقص فنی خودرو، قطعات آن زودتر از هم مي‌گسلد.»

روز خبرنگار (البته با ۱۰روز تاخير!) بهانه‌ای شد برای آنکه خبرنگاران حوزه‌های بازرگانی رسانه‌ها به اتاق تهران دعوت شوند و ضمن ديدار با رییس و دبیرکل اتاق، حرف و حدیث آنها را نیز بشنوند. یحیی آل‌اسحاق بر خلاف آنچه علی‌الظاهر به نظر مي‌رسد، روحیه‌ای بشاش و طبعی روان دارد. گاه از زبان او نکته‌ها شنیده مي‌شود که طبق معمول نمي‌شود عينا نقل كرد، اما این گزارش کوتاه را با چند جمله از او آغاز کردیم و با ذکر احوال و سخنان او در همان نشست ادامه مي‌دهیم. آل‌اسحاق گفت: ريیس‌جمهور باید در اقتصاد یک نفر را محور قرار دهد و از این طریق برنامه‌ها و شعارهای خود را عملیاتی کند.
به گفته رییس اتاق تهران، اکنون شرایط داخلی و بین‌المللی در حوزه اقتصاد بسیار ویژه است، بنابراین کسانی که مي‌خواهند مسوولیت بخش‌های مختلف اقتصاد کشور را عهده‌دار شوند، باید همچون افسران عملیاتی و میدانی عمل کنند. از روحیه‌ای تعادلی در کار برخوردار باشند؛ چراکه شرایط جدید جز با روحیه تعادلی نمي‌تواند پیش رود. از سوی دیگر، افراد رادیکال نمي‌توانند وارد این میدان شوند اگر هم بشوند بازی را مي‌بازند.
پیشنهاد آل اسحاق این است که سیاست‌بازان سایه نامبارک خود را از سر اقتصاد کم کنند و بیش از این فعالان اقتصادی را به دردسر نیندازند. او همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا از صفایی فراهانی به عنوان عضو ارشد اتاق بازرگانی سراغ نمي‌گیرید و پیگیر آزادی او نمي‌شوید، به ذکر مصائب خود پرداخت و تاکید کرد که شدیدا نگران احوال این عضو اتاق است و تا آنجا که توانسته «اقدام» کرده، اما کاری از پیش نبرده است. آل‌اسحاق همچنین خواستار شکل گیری فضایی آرام برای فعالیت اقتصادی شد و در عین حال خاطرنشان کرد که «کار سیاسی کردن در اتاق» پسندیده نیست. او گفت: «ما در این سی سال عمر خود را به پای اصل ۴۴ گذاشتیم و در مسیر بازگشت اقتصاد کشور به سوي بخش خصوصی، موهايمان را سفید کردیم و حالا مي‌خواهیم در آرامش به تولید و تجارت بپردازیم، اما بیم آن مي‌رود که با سیاسی کاری این حرکت برگردد به نقطه صفر.

منبع: دنیای اقتصاد، یکشنبه ۱ شهریور ماه ۸۸