متن نامه ارسلان فتحی پور رییس کمیسیون اقتصادی مجلس به دکتر احمدی نژاد رییس جمهور در خصوص تاکیدات کمیسیون اقتصادی مجلس جهت بازنگری در قوانین و آیین نامه های اقتصادی به شرح ذیل می باشد.
احتراماً با عنایت به تحول در رویکرد و اولویت های برنامه ای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و اعتقاد راسخ نسبت به اثربخشی تعامل فعال میان مجلس شورای اسلامی و دولت محترم و در راستای کمک به تحقق اهداف برنامه های دولت های نهم و دهم جمهوری اسلامی ایران و نیز روان سازی مسیر تحقق اهداف رشد و توسعه اقتصادی کشور و تبلور آثار آن در زندگی مردم و در این راستا حداکثر بهره گیری از هم افزایی فکری و کارشناسی در هماهنگ نمودن اولویت های برنامه ای کمیسیون اقتصادی و اهداف و سیاست های دولت محترم، خواهشمند است دستور فرمایید تا تمام دستگاه های اجرایی دولت محترم در عرصه امور اقتصادی کشور، نسبت با ارایه نظرات کارشناسی درخصوص اولویت های این کمیسیون ( که به شرح زیر تقدیم می شود ) و همچنین تدوین و ارسال دغدغه ها، موضوعات و برنامه های اقتصادی اولویت دار خود در قالب لایحه قانونی جامع و یا اصلاحی برای بررسی و بهره برداری کمیسیون، حداکثر به مدت ۳ هفته اقدام فرمایند.
۱- احصاء خلاهای قانونی فرا روی فعالیت بخش ها و دستگاه های مرتبط با امور اقتصادی کشور در مسیر رشد بلند مدت اقتصاد کشور و تدوین قوانین مربوطه.
۲- تدوین و ارایه طرح های ظربتی متناسب با تکانه های احتمالی و ادوار تجاری در اقتصاد کشور.
۳- بررسی قوانین ناظر بر فضای کسب و کار سرمایه گذاری و تدوین یا اصلاح قوانین مربوطه به بستر سازی برای انباشت سرمایه در مجاری مولد اقتصاد کشور.
۴- تدوین قوانین مناسب برای تحویل در فعالیت های اقتصادی به نحوی که متغیرهای عملکردی اقتصاد کشور را در حوزه های مختلف، در تعامل منظقی با تحولات مورد نظر در سند چشم انداز بیست ساله کشور قرار دهد.
۵- ایفای نقش فعال در تدوین قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور.
۶-تدوین شاخص های نظارت بر اجرای صحیح قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی در حوزه برنامه های کمیسیون اقتصادی و ارزیابی اجرای قوانین مذکور از جمله اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی.
۷- تدوین قانون کنترل قیمت ها و مهار تورم.
۸- شناسایی قوانین مغایر با قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی.
۹- تدوین قانون مناسب برای اصلاح نحوه عملکرد بانک مرکزی.
۱۰- تدوین شاخص های اندازه گیری فساد اقتصادی و مقابله با آن.
۱۱- تدوین ضوابط قراردادهای بین المللی و نحوه طبقه بندی و بررسی آن در مجلس شورای اسلامی.
۱۲- بررسی قانون تجارت و اصلاح آن.
۱۳- نظارت بر تدوین آیین نامه هایی که در قوانین، دولت ملزم به تهیه آن ها شده است و ارایه گزارش به هیات رییسه مجلس شورای اسلامی.
۱۴- همکاری در حذف مقررات زاید و تقنین قوانین به ویژه قوانین پولی و بانکی، معاملات دولتی و محاسبات کشور.
۱۵- ارایه گزارش های شش ماهه و سالیانه به مجلس شورای اسلامی در زمینه اجرای صحیح قوانین و احصاء تخلفات دستگاه ها از قوانین و ارایه آن به هیات رییسه.