عضو اتاق تهران: موافق ادغام نیستم

به گفته يك عضو اتاق بازرگاني تهران دلایلی که طرفداران ادغام دو وزارتخانه بازرگاني و صنايع مطرح مي‌كنند، منطقی به نظر نمی‌رسد، ضمن اینکه موقعیت اقتصاد کشور نیز برای این ادغام مناسب نيست. حميد حسيني افزود: بايد ابتدا تكليف برنامه پنجم و ساختار اصلي دولت با توجه به اصل ۴۴ مشخص شود و سپس در اين مورد تصميم‌گيري كنيم.
وی با انتقاد از استدلال موافقان ادغام گفت: هر چند سياست‌هاي بازرگاني و صنعتي مهم هستند، اما مثلا سياست‌هاي پولي و ارزي كشور مهم نيستند؟ ده‌ها سياست‌ ديگر است كه اهميت دارند و بايد با ما هماهنگ شوند، پس با اين وضع بايد همه وزارتخانه‌ها را با هم ادغام كنيم؟ پس هيات دولت را براي انجام چه كاري گذاشته‌اند؟
حسيني در ادامه با بيان اينكه هم‌اكنون موقعيت براي ادغام وزارتخانه‌هاي بازرگاني و صنايع را مناسب نمي‌بينم، عنوان كرد: علاوه بر اصولي و منطقي نبودن دلايلي كه براي ادغام مي‌آورند، هيچكدام از ادغام‌هاي ما نيز موفق نبوده است و در دنيا كمتر سراغ ادغام مي‌روند. به گفته او اگر دولت سياست‌گذاري كند و كار اجرايي انجام ندهد، به راحتي مي‌توان در اين مورد تصميم‌گيري كرد. وي تاكيد كرد: ابتدا دولت خودش را كوچك و لاغر كند، بعد اگر بررسي كردند و لازم شد كه اين دو وزارتخانه ادغام شوند، اين كار صورت بگيرد. عضو اتاق بازرگاني تهران در ادامه خواستار واگذاري بخش پتروشيمي (كه آن را يك بخش صنعتي دانست) به وزارت صنايع شد و افزود: مي‌توانيم ابتدا بخش پتروشيمي را كه اصلا ربطي به وزارت نفت ندارد به بخش صنعت بدهيم و بعد بخش نفت و معدن را در هم ادغام كنيم. يعني اگر قرار است ادغامي هم صورت بگيرد، بايد بخش معدن از وزارت صنايع جدا شود و معدن و انرژي با هم ادغام شوند و يك وزارتخانه را شكل بدهند. بعد از اين مي‌توان همه صنعت‌ها را با هم ادغام كرد که در این صورت دیگر وزارت تعاون هم معنايي نخواهد داشت، بنابراین باید ساختارها را تغيير دهيم. حسینی پیشنهاد کرد كه صنايع در هم ادغام شوند و يك شوراي عالي توليد براي هماهنگي همه بخش‌هاي مرتبط تشكيل شود.

منبع: دنیای اقتصاد، چهارشنبه ۴ شهریور ماه ۸۸