محسن جلال پور، رئیس اتاق بازرگانی استان :
ایجاد دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان در شهرستان جیرفت

مهندس شکیبا، رئیس سازمان جهاد کشاورزی منطقه جیرفت و کهنوج :
۵/۳ میلیون تن، میزان تولید سالیانه محصول کشاورزی منطقه جنوب استان

صبح روز یکشنبه مورخ ۱۶/۴/۸۷، اعضای کمیسیون های کشاورزی اتاق های بازرگانی  اصفهان و کرمان، رئیس اتاق کرمان و رئیس سازمان بازرگانی استان کرمان، فرمانداران  و مقامات محلی مناطق جنوبی استان، رییس سازمان جهاد کشاورزی جیرفت و کهنوج در محل آن سازمان، دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، جلسه فوق با هدف ایجاد و توسعه زمینه های  صادرات محصولات تولیدی منطقه جنوب، بحث و تبادل نظر پیرامون راه اندازی پایانه صادراتی و رفع  مشکلات کشاورزی منطقه، برگزار گردید.

در ابتدای این جلسه، رییس سازمان جهاد کشاورزی منطقه جیرفت و کهنوج به معرفی برخی پتانسیلهای موجود در منطقه پرداخت و گفت : منطقه مذکور، با توجه به خاک مستعد کشاورزی و منابع آبی بسیار ارزشمند ، از مناطق بی نظیر کشاورزی در کشور می باشد. تولید محصول به میزان ۵/۳ میلیون تن در سال با کیفیت مناسب و اختصاص۱۷ درصد تولید ناخالص ملی کشور به تولید محصولات کشاورزی منطقه، بیانگر وجود  استعداد ها و پتانسیلهای بالقوه و فراوان در کشاورزی  می باشد.
“شکیبا”، وجود تنوع آب و هوایی منحصر به فرد منطقه از منوجان تا جیرفت که منجر به  برداشت محصولات تابستانی نظیر هندوانه درفصل زمستان می شود، وجود گسترده ترین سطح زیر کشت کشور، نزدیکی به بندر، وجود  فرودگاه و امکانات فنی و موسسات آموزش عالی، خاک غنی و حاصلخیز، سد جیرفت، حفرتعداد ۱۹ هزار حلقه چاه آب، تولید محصولات ارگانیک مانند؛ مرکبات و خرما و … . را، از دیگر مزیتها و پتانسیل های موجود در جلب و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی به منظور ایجاد و توسعه زمینه های صادرات و تجارت کشاورزی منطقه دانست و خواستار سرمایه گذاری بخش خصوصی و فعالین این عرصه در منطقه شد.
در ادامه جلسه، رییس اتاق بازرگانی استان کرمان ضمن مهم دانستن توسعه صادرات محصولات تولیدی در زمینه های مختلف، گفت: صادرات محصول تولیدی ضامن رشد و توسعه سرمایه گذاری و پیشرفت مردم هر منطقه می باشد. اتاق بازرگانی همواره به منطقه حاصلخیز و مستعد کشاورزی جنوب استان نگاه ویژه ای داشته و آماده هرگونه همراهی و همکاری با تولیدکنندگان و فعالین بخش خصوصی منطقه می باشد.
“جلالپور”، حضور مستمر و فعال اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان در کمیسیون کشاورزی اتاق ایران را، در جهت رفع مشکلات موجود منطقه مثبت و مهم ارزیابی نمود.
وی ضمن تاکید برتوسعه صادرات از آمادگی اتاق کرمان برای راه اندازی دفتر نمایندگی آن اتاق در شهرستان جیرفت با هدف ایجاد زمینه ها و بسترهای لازم رشد و توسعه صادرات محصولات تولیدی منطقه، خبر داد.
رئیس اتاق کرمان در پایان خواستار فعالیت بیشتر فعالین بخش خصوصی و حمایت و پشتیبانی لازم بخش دولتی از ایشان در راستای انجام پروژه های بزرگ اقتصادی و کمک به توسعه منطقه، شد.

در ادامه این جلسه، رئیس سازمان بازرگانی استان کرمان، ضمن اشاره به میزان بالای تولید محصول از عدم پیشرفت و توسعه لازم منطقه و سرمایه گذاری بخش خصوصی، وجود درصد بالای نرخ بیکاری و وجود خانوارهای زیر خط فقر، انتقاد کرده و گفت: می توان صادرات محصول منطقه را به سوی بازارهای مصرف کشورهای حوزه خلیج فارس سوق داد تا بتوان محصول با کیفیت عالی منطقه را  جایگزین محصولات کشاورزی وارداتی از کشورهای حوزه مدیترانه نمود. ضمن این که نزدیکی بازارهای حوزه خلیج فارس به ایران، حمل و نقل کالا را به مراتب ساده و ارزان تر از دیگر بازارهای مصرفی دنیا، نموده است.
“قاسم نژاد”، جهت توسعه صادرات منطقه، خواستار حمل رایگان محصول تولیدی به  مدت سه سال به کشورهای حوزه خلیج فارس  و ایجاد بازارچه مرزی منوجان به منظور جلوگیری از افزایش صادرات و واردات قاچاق کالا و محصول شد.

در ادامه جلسه، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان اصفهان با ابراز خرسندی از حضور در نشست مذکور، نیاز هرمنطقه روبه رشد و آباد را وجود زیرساخت های مناسب و کافی دانست و گفت : وجود صنایع تبدیلی مناسب می تواند کمک موثری در رساندن کالا و محصول تولیدی به بازارهای هدف باشد و وجود تشکل های صادراتی و وارداتی می توانند نقش موثری در حل مشکلات تجارت محصولات تولیدی ایفا نمایند.
“حمید رضا مومنی” جذب تخصص و دانش علمی را از اساسی ترین عوامل پیشرفت خواند و گفت: در حال حاضر سرمایه به منطقه ای می رود که منطق و دانش بر آن حاکم باشد. سرمایه باید بازده داشته باشد و بازده سرمایه فکر و اندیشه و منطق خواهد بود.
ایشان از آمادگی اتاق اصفهان در هرگونه ارایه همکاری و همراهی و انتقال تجارب فی مابین برای کمک به توسعه و رشد منطقه، خبر داد.
در پایان این جلسه، فرماندار شهرستان جیرفت با اشاره به اهمیت وجود زیرساخت های لازم و مناسب در جهت پیشرفت منطقه، از ساخت دو هتل در منطقه برای ایجاد فضای مناسب اقامتی، راه اندازی پایانه جیرفت و توسعه فرودگاه در بحث حمل و نقل و افزایش تعداد پروازها به منظور توسعه صادرات محصولات جنوب استان، خبر داد و از راه اندازی دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی کرمان در شهرستان جیرفت استقبال نموده و جهت هرگونه همکاری و هماهنگی و ارایه تسهیلات و امکانات لازم، اعلام آمادگی نمود.
ایشان، همچنین راه اندازی نمایندگی اتاق بازرگانی کرمان در شهرستان جیرفت را، نقطه امید مردم منطقه خواند.