EN

اطلاعیه سازمان توسعه تجارت ایران

تدابیر جدید سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص توسعه تعامل با فعالان اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی و افزایش اثر بخشی برنامه های سازمان در راستای توسعه صادرات غیر نفتی

۱-فعال سازی اتاق های مشترک با کشورها و هماهنگی و برنامه ریزی در جهت تقویت حضور و نقش آفرینی این اتاقها چه در بعد برنامه های ترویجی نظیر هیاتهای تجاری، برگزاری نمایشگاه ها و نظایر آن و چه در بعد مباحث راهبردی و تدوین استراتژی های حضور در بازارهای هدف، برای این این منظور مسئولیت ارتباط و فعال سازی این اتاقها و اجرای این بند بر عهده دفتر امور نمایندگی ها خواهد بود.

۲- کمک به تقویت هرچه بیشتر اتاق های استانهای سراسر کشور و توجه ویژه به نظرات، رهنمودها و پیشنهادات ایشان به ویژه در تدوین دستورالعملها و آیین نامه های مختلف و کمک به برگزاری اولین نشست مشترک روسای محترم اتاق ها و سازمان های بازرگانی استانها، برای این منظور مسئولیت ارتباط و فعال سازی و اجرای این بند بر عهده مدیرکل دبیرخانه شورای عالی صادرات غیر نفتی خواهد بود.

۳- به منظور اطلاع رسانی گسترده تر از پتانسیلهای تجاری سراسر کشور لازم است ضمن تدوین جلسات کارشناسی با    اتحادیه ها، تشکلها، اتاق های استانی و کنفدراسیون صادرات غیر نفتی، نسبت به تدوین برنامه جامع بهره برداری موثر از امکانات و زمانهای رادیو تجارت اقدام نموده و حداکثر تلاش برای استفاده از نهادهای مذکور به عمل آید.

۴- در اعطای مجوزهای نمایشگاهی و هیات های تجاری اولویت با نهادهای بخش خصوصی و تعاونی علاقه مند و توانمند در این بخش است و مادامی که بخش خصوصی و تعاونی علاقمند و توانمند در این بخش است و مادامی که بخش خصوصی و تعاونی واجد شرایط برای فعالیت در این حوزه ها اعلام آمادگی نموده باشند، واگذاری فعالیت به غیر از آن موضوعیتی ندارد.

۵- لازم است گزارشات تخصصی، فنی و اقتصادی رایزنان بازرگانی سازمان در بازارهای هدف به طور منظم  در اختیار کلیه تشکلها، اتحادیه ها و اتاق های بازرگانی سراسر کشور قرار گیرد. مسئولیت اجرای این بند با دفتر امور نمایندگی ها می باشد.

۶- دفتر آموزش و اطلاع رسانی تجاری موظف است با همکاری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و اتاق تعاون مرکزی مجموعه ای از آموزش های مورد نیاز اتاق های سراسر کشور جهت توانمند سازی تجار و بازرگانان را به تفکیک هر استان در قالب برنامه های آموزشی و توسعه توانمندی ها تدوین و برای اجرا ارایه نماید.

۷- در جهت اجرای دقیق و کامل منشور همکاری اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن ایران و وزارت بازرگانی، کلیه معاونت ها و ادارات کل ملزم به اجرای کامل تصمیمات اتخاذ شده در شورای راهبردی این منشور بوده و باید در برنامه های سنواتی اعتبارات و زمان مورد نیاز برای آنها پیش بینی نمایند.

۸- معاونت بازاریابی و تنظیم روابط موظف است با همکاری اتاق های مشترک کشورها، اتاق بازرگانی و اتاق تعاون، ضمن پیش بینی ساز و کار تدوین استراتژی ها و تعیین استانهای معین هر یک در یک زمان بندی مشخص اقدام و گزارش اقدامات را به اینجانب ارایه نمایند.

۹- کلیه معاونت ها با کمک اتاق بازرگانی و اتاق تعاون موظفند با بررسی دقیق، مجموعه وظایف و ماموریت های سازمان نسبت به احصای اموری که بتوان به بخش خصوصی واگذار نمود همت گمارده و فهرست این وظایف را به اینجانب ارایه نمایند.

۱۰- با توجه به اجرای قانون هدفمند سازی یارانه حامل های انرژی، کلیه معاونت ها باید ضمن اهتمام جدی به تدوین دستورالعمل حمایتی ویژه اجرای این قانون، برنامه های عملیاتی خود را جهت حمایت از توسعه صادرات غیر نفتی با مشورت اتاق های بازرگانی و تعاون در سال ۸۹ تدوین نمایند.

۱۱- همراهی بخش خصوصی و تعاونی فعال و علاقمند در سفرهای ریاست محترم جمهوری و وزیر محترم بازرگانی و کمیسیون های مشترک با سایر کشورها و دعوت از نمایندگان اتاق های بازرگانی و تعاون سراسر کشور و برپایی سمینارهای فرصت های تجاری و سرمایه گذاری کشورمان با کشورهای هدف باید مد نظر قرار گیرد.

۱۲- اتخاذ تصمیم در خصوص اعزام هیات های تجاری به کشورهای هدف باید هدفمند و معطوف بر بازارهای هدف و با اولویت هیات های تخصصی بازاریابی با تشکیل کارگروهی متشکل از نمایندگان سازمان، نماینده حوزه جغرافیایی ذیربط در وزارت خارجه و نمایندگان اتاق های بازرگانی و تعاونی باید مدنظر قرار گرفته و تقویم واحد و مشخصی برای سال آینده طراحی و اجرا گردد. مسئولیت اجرای این بند با دفتر ترویج تجارت خواهد بود.

۱۳- کلیه معاونین نسبت به برگزاری جلسات منظم با مسوولان محترم و اعضای هیات رییسه اتحادیه ها، اتاق های بازرگانی و تعاون، کنفدراسیون صادرات و اتاق های مشترک کشورها اهتمام ویژه ای مبذول فرمایند تا تعامل گسترده تر با مخاطبان و ذینفعان محترم اصلی سازمان با قوت و سرعت بیشتری معمول گردد و ضمن بهره گیری از نظرات صائب، کارشناسانه و دلسوزانه ایشان، مشکلات و موانع احتمالی به سرعت رفع گردد.

۱۴- دفتر ترویج تجارت موظف است روش ارزیابی بنگاهها و تشکل های فعال و ممتاز حاضر در نمایشگاه های داخلی و خارجی هیات های تجاری و حاضر در مراکز تجاری خارج از کشور و نظایر آن را با کمک اتاق های بازرگانی و تعاون تدوین و شیوه های تقدیر از برگزیدگان ارزیابی را پیشنهاد دهد.

۱۵- استفاده از ظرفیت فوق العاده و برگزاری اکسپوی ۲۰۱۰ شانگهای برای توسعه صادرات غیرنفتی با همکاری اتاق مشترک ایران و چین، اتاق ایران و تعاون مرکزی و برنامه ریزی دقیق برای بهره برداری مناسب تجاری از این رویداد جهانی برای معرفی و عرضه پتانسیلهای کشورمان مورد نظر می باشد. معاونت کمک های تجاری و معاونت بازاریابی و تنظیم روابط موظفند با همکاری شرکت نمایشگاههای بین المللی نسبت به برنامه ریزی دقیق و اجرای این بند اقدامات مقتضی را معمول و نتایج اخذ شده را به اینجانب گزارش نمایند.

۱۶- تکریم و پاسداشت مقام عالی کارآفرینان، صنعتگران، تجار و بازرگانان و صادرکنندگان عزیز همواره به عنوان یکی از ارزش های اساسی و افتخارات همه همکاران سازمان بوده و هست و انتظار می رود آنچنان اشتیاق به خدمت در رفتار، گفتار و کردار ما مشهود باشد که به واقع این عزیزان ،سازمان را خانه دوم خود بدانند و بنامند و این افتخار همواره با ما یار باشد.