EN

مروری بر نمایشگاه جانبی همایش خرما

همایش ملی خرما به همراه نمایشگاه جانبی آن در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن وکشاورزی کرمان ، برگزار کنندگان و حامیان مالی همایش در محل دانشکده کشاورزی غرفه هایی برپا کرده بودند.

آن گونه که تعدادی از بازدیدکنندگان اظهار داشتند توقع آن ها از برگزاری نمایشگاه خرما جلوه ای همچون جشنواره خرمای سال 88 اتاق ایران در جنب نمایشگاه حلال تهران بود.

محدودیت مکانی و لزوم برگزاری نشست های تخصصی خرما در محل دانشکده کشاورزی می توانست اصلی ترین دلیل برپایی غرفه های این نمایشگاه در این مقیاس باشد.

اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز با انجمن خرمای خود در این همایش و نمایشگاه شرکت کرده بود .

اتاق کرمان دراین غرفه  به دنبال معرفی بیشتر انجمن خرما و ارایه گزارشی از فعالیت های آن بود و البته در کنار آن از حضور خانم شهامت به عنوان صاحب کارگاه ، آموزشگاه و هنرمند صنایع دستی که ضایعات خرما را با هنر خود به صنایع دستی زیبا و در خور توجهی تبدیل می کند ، بهره برد.

در کنار آن اتاق کرمان از حضور ارایه دهندگان مقالات علمی در این همایش در غرفه استفاده نمود و گفتگوهایی با آن ها انجام داد .

از بحث علمی در مورد تحقیق انجام شده و ارایه مقاله تا بحث در مورد چگونگی اتصال حلقه های علمی و تحقیقاتی به بخش صنعت و استفاده از تحقیقات در ابعاد وسیع.

آن چه بیش از هر نکته ای مورد تاکید محققان بود ارزش گذاشتن بیشتر به امر تحقیقات و ورود نهادی همچون اتاق بازرگانی به عرصه هایی بود که بخش دولتی به دلیل ضوابط خاص خود در آن ها عقب مانده و یا دچار دست و پا گیری است .

آن گونه که مهدی ایرانی کرمانی و محسن رشید اعضای هیات رییسه اتاق کرمان در نشست هماهنگی برگزاری این همایش بر آن تاکید کردند اتاق در پی برقراری تعامل نزدیک با دانشگاه در همه زمینه ها و از جمله کشاورزی آن هم در مورد محصولات راهبردی همچون پسته ، خرما و گردو است.

امری مهم که در صورت پیگیری و تحقق می تواند نتایج مناسبی برای توسعه اقتصادی استان در همه بخش ها به همراه داشته باشد.

بد نیست به این نکات هم بپردازیم که وجود این نمایشگاه در مقیاس کوچک و برپایی آن در محیطی علمی که دارای ضوابط خاص تردد نیز هست شاید آن گونه که باید و شاید مورد استقبال قرار نگیرد .

از طرفی زمان برگزاری همایش و نمایشگاه آن که در فصل تعطیلی دانشگاه ( که حتماً بنا به صلاحدید بوده است ) و عدم حضور دانشجویان بود مناسب به نظر نمی رسید چرا که دانشجویان با حضور خود در همایش و نمایشگاه می توانند به دلیل ارتباط نزدیک با بخش تولید و فرآوری و بازرگانی این محصول راهبردی ، ابعاد ناآشکار این صنعت در بخش های مختلف را با نگاهی علمی و موشکافانه مورد بررسی قرار دهند.