EN

حضور اعضای اتحادیه آفریقا در اتاق بازرگانی کرمان 9 شهریور

روابط عمومی اتاق- صبح روز دوشنبه مورخ 9 شهریور 88 در محل سالن کنفرانس اتاق بازرگانی کرمان ، گروهی از  نمایندگان کشورهای آفریقایی و عضو اتحادیه آفریقا در نشستی مشترک با هیات رئیسه و اعضای اتاق کرمان، به بحث و بررسی پیرامون گسترش روابط همکاری و تبادلات تجاری و اقتصادی فی مابین، پرداختند.

این نشست، با حضور نمایندگانی از کشورهای کنگو، کامرون و توگو در قالب هیات تجاری – اقتصادی و به میزبانی شرکت ایرانی   ” پارس آفریقا کویر”  و با هدف آشنایی با ظرفیت ها و توانمندیهای بالفعل و بالقوه استان کرمان و ایجاد روابط تجاری و اقتصادی با بازرگانان ایرانی برگزار شد.
در آغاز این جلسه، مجید اشرف عسکری، مدیرعامل شرکت پارس آفریقا، میزبان هیات آفریقایی به اختصار، به معرفی و اهداف و چگونگی تاسیس اتحادیه آفریقا پرداخت و گفت: سازمان وحدت آفریقا  از آغاز فعالیت خود در سال ۱۹۶۳ که بر مبنای اهداف سیاسی مهم، شامل استعمارزدايي از قاره آفريقا، حل و فصل مسالمت آميز منازعات مرزي كشورهاي اين قاره، دفاع از حاكميت ملي و تماميت ارضي اعضا و مبارزه با آپارتايد بود، به موازات دستیابی به اهداف سیاسی مورد نظر و گسترش تعداد اعضا، اهداف خود را به عرصه های علمی، فرهنگی و بویژه اقتصادی، بسط و گسترش داد.
وی افزود: کشورهای عضو این سازمان با هدف گسترش نقش و جایگاه این قاره در مناسبات سیاسی و اقتصادی نظام بین الملل، با انتشار بیانیه ای در شهر سیرت موسوم به” بیانیه سیرت” تصمیم به تاسیس اتحادیه آفریقا گرفتند که با  تصویب نشست سران آفریقا در شهر دوربان آفریقای جنوبی در سال ۲۰۰۲، این اتحادیه رسما کار خود را با استقرار در شهر آدیس آبا با  پایتخت کشور اتیوپی، آغاز نمود.
اشرف عسکری، بیان داشت: ایجاد و شکل گیری سازمانهایی نظیر سازمان وحدت آفریقا و اتحادیه آفریقا بیانگر وجود رویکردی جدید و توسعه محور در چارچوب طرح و برنامه ریزی منسجم و هدفمند در زمینه های مختلف از جمله تجاری و اقتصادی در میان سران کشورهای آفریقایی بوده که زمینه را برای گسترش روابط سیاسی، تجاری و اقتصادی با کشورهای ثروتمند آفریقایی، به لحاظ منابع طبیعی و انرژی، آماده کرده است.
ایشان با تاکید بر اهمیت توجه ویژه دولت و سرمایه گذاران ایرانی به سرمایه گذاری در قاره ثروتمند آفریقا و گسترش ارتباط و تعامل با اتحادیه آفریقا، افزود: در دنیایی  که رشد اقتصادی و توسعه ی فناوری منجر به  مصرف بی سابقه ی انرژی شده  است و با توجه به  محدودیت ذخایر انرژی جهان ، شاهد توجه جدی و حضور روبه گسترش کشورهای مصرف کننده ی انرژی به ویژه کشورهای غربی و توسعه یافته جهت دستیابی به ذخایر و منابع انرژی بکر و غنی قاره آفریقا، می باشیم .
در ادامه،  سر جان بلز، نماینده کشور کنگو و رئیس هیات تجاری مذکور، با اشاره به بازدیدهای به عمل آمده از توانمندیهای اقتصادی استان کرمان ، فعالیتهای صورت گرفته بخش های مختلف اقتصادی، از جمله صنعتی و معدنی را چشمگیر، مهم و عظیم دانست و خواستار ایجاد روابط همکاری مشترک با فعالان اقتصادی و صنعتی استان با کشورهای آفریقایی جهت رشد و توسعه اقتصادی کشورهای نیازمند آن قاره و انتقال تجربیات و فن آوری های لازم در عرصه ی صنعت و معدن، به آفریقا شد.
وی در ادامه، به اختصار به شرایط و موقعیت قاره آفریقا و کشورهای آفریقایی اشاره کرد و گفت:  در دنیای امروز تا حدود زیادی به دلیل وجود اثرات استعمار گذشته، دولتهای فاسد و مستبد، آفریقا فقیرترین قاره مسکونی دنیا به شمار می آید. وی افزود: بر طبق گزارش توسعه انسانی سازمان ملل متحد در سال۲۰۰۳، ۲۵ رده پایینی جدول کشورها (از رتبه ۱۵۱ ام تا ۱۷۵ ام) همه جزو  کشورهای آفریقایی بوده‌اند.[۵]
ایشان ادامه داد: در حالی که رشد سریع در چین و اکنون در هند، و نیز رشد میانه در آمریکای لاتین میلیونها (واحد) فراتر از زندگی موجود رفته‌، آفریقا از نظر تجارت، سرمایه گذاری خارجی، و درآمد سرانه از روند بسیار کند و ضعیفی برخوردار بوده که این فقر اثراتی از جمله امید به زندگی، تنش، بی ثباتی و جنگهای داخلی که عوامل موثر در وجود فقر در قاره هستند،را  گسترش داده‌است.
ایشان ضمن اشاره به برخی موفقیتهای اقتصادی در قاره آفریقا در سالهای اخیر گفت: برخی نواحی، به خصوص بوتسوانا و آفریقای جنوبی موفقیت اقتصادی را تجربه نموده‌اند، که از  جمله آنها می توان به افتتاح بازار سهام ژوهانسبورگ اشاره کرد. وی، افزود: این مسئله تا حدودی در اثر ثروت منابع طبیعی شان به عنوان تولید کننده عمده طلا و الماس با هم بوده، و تا حدودی نیز به دلیل نظام قانونی مناسب و پایدار ، همچنین آفریقای جنوبی به سرمایه مالی، بازارهای متعدد، کار مهارتی، و اولین زیرساختار در بیشتر (بخش‌های) کشور خود دست یافته‌است و کشورهایی همچون غنا، کنیا، کامرون و مصر، دیگر کشورهای آفریقائی هستند که پیشرفتهای قابل مقایسه ای داشته‌اند.
رئیس هیات تجاری –اقتصادی آفریقایی ادامه داد: نیجریه بر روی یکی از بزرگ‌ترین ذخایر ثابت شده نفت در جهان قرار گرفته‌است و ضمن داشتن یکی از سریعترین اقتصادهای در حال رشد در جهان، بیشترین جمعیت را در میان کشورهای آفریقایی دارا می باشد.
ایشان،  به رشد اقتصادی قاره اشاره کرد و اظهار داشت: از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵، رشد اقتصادی با متوسط ٪۵ ، در سال ۲۰۰۵، به اوج خود رسید. اما برخی کشورها مانند آنگولا، سودان و گینه استوائی از رشد اقتصادی بیشتری تا میزان (۱۰)درصد نیز برخوردار بوده اند ، که  هرسه کشور فوق الذکر ، اخیراً شروع به استخراج ذخایر نفتی خود نیز، کرده‌اند.