EN

گزارش انتخابات خانه کشاورز استان کرمان

( خبر مربوط به این تاریخ نیست ) رییس اتاق بازرگانی استان کرمان: تداوم اعمال روشهای سنتی  کشاورزی در کشور با کاهش کمی و کیفی محصولات تولیدی و عدم رقابت پذیری با دیگر کشورها  و حذف ایران از بازارهای جهانی را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی اتاق، محسن جلال پور، رئیس اتاق بازرگانی که در مراسم انتخاب اعضای جدید هیات مدیره خانه کشاورز و جمعی از کشاورزان استان کرمان، سخن می گفت، به انتقاد از تداوم اعمال روشهای سنتی بخش کشاورزی، پرداخت و گفت: امروزه، یکی از دلایل اساسی وجود خشکسالی استان، اعمال روشهای سنتی و نادرست در کشاورزی به ویژه آبیاری طی  سالیان  گذشته بوده است.

وی، کاهش سطح بهره وری در تولید و تنزل میزان کیفی و کمی تولیدات کشاورزی کشوردر سالهای اخیر را از نتایج کشاورزی سنتی دانست و افزود: برای حفظ جایگاه و بقای تولیدات داخلی در بازارهای مصرف داخلی و خارجی و انجام رقابت با تولیدات مشابه  کشورهای دیگر چاره ای جز حذف کشاورزی سنتی و اعمال روشهای مدرن کشاورزی صنعتی در کشور نخواهد بود.

ایشان، در حال حاضر،  بیش از ۸۵ درصد از تولیدات  کشاورزی ایران را غیر قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی دانست و گفت: در صورت عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی و به طبع آن باز شدن مرزهای کشور به روی محصولات خارجی،  حفظ بازار بزرگ  مصرف داخلی نیز برای محصولات کشاورزی داخلی، دشوار خواهد بود.

جلالپور،  گستردگی خرد مالکیتها و افزایش آن  در کشاورزی  را از دیگر مشکلات مهم این بخش بر شمرد و گفت:ایجاد یکپارچگی در مدیریت ملک با حفظ مالکیت اشخاص می تواند از گسترش خرده مالکیتها  جلوگیری و به ایجاد مالکیت کلان در کشاورزی، منجر شود.

رییس اتاق بازرگانی کرمان، از بخش کشاورزی به عنوان تنها بخش اقتصادی کشور که بیش از ۹۰ درصد فعالان آن را بخش خصوصی به خود اختصاص داده نام برد و گفت: یکی از عوامل اصلی بقای بخش کشاورزی با وجود مسایل و مشکلات مطروحه، عدم ورود بخش دولتی و فعالیت گسترده  بخش خصوصی بوده است.