EN

گزارش مصاحبه مطبوعاتی رییس اتاق کرمان

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان :جذب سرمایه گذار با ایجاد فضا و زیر ساخت های لازم سرمایه گذاری در استان، میسر می شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، پس از برگزاری دومین همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری استان کرمان که با همکاری و مشارکت استانداری و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرمان برگزار گردید، محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی در نشستی با حضور خبرنگاران و مطبوعات محلی استان به تشریح مسایل و مشکلات سرمایه گذاری در استان کرمان پرداخت و گفت: برای جذب سرمایه گذار باید به ایجاد زیر ساخت های لازم و فضای مناسب سرمایه گذاری در استان توجه ویژه شود.
ایشان، از کمبود آب و خشکسالی  در استان به عنوان بزرگترین مشکل جذب سرمایه گذار نام برد و گفت: طی سالهای اخیر همواره مشکل کم آبی به عنوان مانع بزرگ  سرمایه گذاری، یکی از دغدغه های اصلی مسئولین اجرایی،  بویژه فعالان اقتصادی بخش خصوصی در استان بوده است.
وی، به دور دوم سفر ریاست محترم جمهور و هیات دولت به کرمان اشاره کرد و گفت: در دور دوم سفر رئیس جمهور محترم و هیات دولت به استان، در زمینه رفع مشکل کم آبی مصوبات قابل توجهی نظیر اعطای تسهیلات ویژه بانکی با بهره کم و اجرایی شدن طرح انتقال آب به استان، به تصویب رسید.
جلال پور، از توجه و پیگیری ویژه اتاق بازرگانی به توسعه ی اقتصادی استان در بخش معدن تا برگزاری همایش سوم معرفی فرصت های سرمایه گذاری استان، خبر داد و گفت: با توجه به گستردگی معادن غنی و ارزشمند در استان  و عدم بهره برداری لازم از این ثروت عظیم خدادادی، توسعه ی بخش معدن و فعالیتهای معدنی در اولویت برنامه توسعه اقتصادی استان قرار خواهد گرفت.
وی، افزود: توسعه معادن گل گهر، زغال سنگ، کرومیت و تیتانیوم و ایجاد کارخانه کک سازی با هدف ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی در نقاط مختلف استان، مورد نظر می باشد.
رئیس اتاق بازرگانی کرمان، به بحران اقتصادی و فضای نامناسب سرمایه گذاری جهانی اشاره  و از افت ۲۵ تا ۳۰ درصدی میزان سرمایه گذاری تا پایان سال جاری میلادی در کشورهای بزرگ اقتصادی  خبر داد و گفت:  بحران اقتصادی و به تبع آن ایجاد ضرر و زیانهای بزرگ مالی به بخش سرمایه داری جهانی، سبب رکود سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی و بازارهای مالی در دنیا شده است.
وی، افزود: با توجه به بحران اقتصادی حاکم بر بازار های  مالی دنیا و اعمال تحریم های اقتصادی و سیاسی بر  ایران، با تکیه به خلاقیت، استعداد و پشتکار فعالان اقتصادی کشور، بخش خصوصی و اعمال سیاستهای مدبرانه دولت، میزان صادرات سالانه کشور بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار بوده ،  که رقمی چشمگیر و در خور توجه می باشد.

جلال پور، بر سرمایه گذاری در بخش های رقابت پذیر تاکید کرد و گفت: باید در بخش هایی  سرمایه گذاری انجام شود که تولیدات آن قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را داشته باشد.
وی، از تولید فولاد و سرمایه گذاری در بخش معدن و تولیدات معدنی، از بخش های قابل رقابت در بازارهای جهانی نام برد.
وی، همچنین، بر تدوین و اجرای طرحهای علمی و کارشناسی شده تاکید نمود و اظهار داشت: بخش خصوصی در تدوین و اجرای طرح های اقتصادی بر انجام کار کارشناسی و علمی با هدف حصول نتایج عالی و مورد نظر در اجرای طرح، دارد.
رئیس اتاق بازرگانی از نهادینه کردن همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری استان کرمان با هدف بررسی و معرفی توانمندیهای سرمایه گذاری استان در زمینه های مختلف اقتصادی را مهم و تاثیرگذار دانست و گفت: معرفی ظرفیتهای بالقوه سرمایه گذاری استان، نیاز سنجی و شناخت مشکلات پیش روی سرمایه گذاران و انتقال آنها به مجموعه های سرمایه گذاری کشور و برگزاری پانل های تخصصی بازرگانی، کشاورزی، گردشگری و صنعت و معدن، و همچنین بررسی نقاط ضعف و قوت بخش های مذکور، از دستاورد های قابل ذکر در دومین همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری استان، بود.
ایشان، همچنین از برگزاری این همایش  در برخی از شهرستانهای استان، و استانهای تهران، خراسان رضوی و یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس و یا اروپایی در آینده ای نزدیک خبر داد.
وی در پایان،  تاخیر در اعلام  فراخوان مقاله های علمی و حضور کمرنگ سرمایه گذاران و فعلان اقتصادی بخش خصوصی را از نقاط ضعف همایش مذکور برشمرد.