EN

جلسه ستاد سرمایه گذاری استان در اتاق بازرگانی کرمان، برگزار شد.

( خبر مربوط به این تاریخ نیست )علیرضا زراعتی: معرفی توانمندیها  و ظرفیت های واقعی هر منطقه، مهمترین عامل  جذب سرمایه گذار می باشد.

روابط عمومی اتاق- صبح روز سه شنبه  مورخ ۲۴/۶/۸۸ ، جلسه ستاد سرمایه گذاری استان کرمان با حضور معاونت برنامه ریزی استانداری، نمایندگان مردم شهرستانهای کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، رئیس اتاق بازرگانی و دبیر و دیگر اعضای ستاد برگزار گردید.
در ابتدای جلسه، علیرضا زراعتی،معاون برنامه ریزی استانداری کرمان با تاکید به ضرورت شناسایی و معرفی ضرفیت ها و توانمندیهای واقعی استان در راستای جذب سرمایه گذاری خارجی ، به جمعیت روبه رشد و اکثرا جوان و جویای کار استان اشاره کرد و اظهار داشت: بالغ بر ۳۰ درصد جمعیت استان در رنج سنی ۱۴ تا ۲۴ سال قرار می گیرند که حل مشکل بیکاری این قشر جوان دغدغه ی اصلی مدیریت استان بوده  که می توان با جذب سرمایه گذاری خارجی در اجرای طرحهای بزرگ و کوچک اقتصادی و احیای بنگاههای تولیدی صنعتی، در راستای  افزایش زمینه های اشتغال نیروی انسانی در استان، اقدام نمود.
علیرضا زراعتی، با تاکید بر همکاری و تعامل بیش از پیش دستگاههای دولتی در جهت ایجاد اشتغال و ارتقای سطح زندگی و معیشت مردم، به ایجاد زیرساخت های لازم برای سرمایه گذاری در استان کرمان اشاره کرد و گفت: باید در خصوص ایجاد امکانات نرم افزاری و سخت افزاری، همچنین صدور مجوزهای لازم سرمایه گذاری برای سرمایه گذار خارجی آن هم در مدت زمانی کوتاه و بدون طی مراحل اداری وقت گیر و بعضا اضافی و ارایه تسهیلات مناسب جهت ترغیب سرمایه گذاران،    برنامه ای جامع و اجرایی در استان تدوین کرد.
ایشان، به اقداماتی نظیر، اصلاح قوانین حوزه سرمایه گذاری، تهیه و تدوین کتاب جامع سرمایه گذاری و درج  آخرین اطلاعات مربوط به بخش های مختلف صنعتی، معدنی، تجاری، کشاورزی و گردشگری استان کرمان را از برنامه های در دست اقدام به منظور کمک به توسعه ی استان، اشاره نمود.
وی، استان کرمان را در زمینه ی غنای محصولات معدنی و تنوع معادن در کشور، بی نظیر و ممتاز دانست و گفت: در حال حاضر ذخایر موجود معدنی استان  بالغ بر چهار میلیارد و هشتصد تن برآورد شده است که متاسفانه با دارا بودن چنین ظرفیت و پتانسیلی در بخش معدن، تا کنون اقدام موثری در خصوص جذب سرمایه گذاری  و بهره برداری لازم  از معادن استان، صورت نگرفته است.
در ادامه جلسه، اصغر حسینی، دبیر ستاد سرمایه گذاری استان کرمان، با اشاره به وجود تعامل نزدیک بخش دولتی و خصوصی از آغاز فعالیت دولت نهم، ضمن ابراز تاسف از عدم اجرای طرح و پروژه ی قابل توجه در استان تا کنون، اظهار داشت: دولت نهم از آغاز فعالیت خود، با تاکید رئیس جمهور محترم مبنی بر گسترش زمینه های فعالیت بخش خصوصی و برقراری روابط همکاری و تعامل بیش از پیش بخش دولتی و خصوصی در کشور، همواره بر برقراری روابط همکاری سازنده و موثر در جهت توسعه و اعتلای  کشور تلاش کرده است.
وی، با اشاره به وجود بحران خشکسالی و کمبود آب در سالهای اخیر در استان و بویژه مناطق جنوبی، اظهار داشت: امروز بزرگترین مشکل توسعه ی استان در بخش های مختلف صنعتی و معدنی،  بویژه کشاورزی، کمبود آب و خشکسالی می باشد.
ایشان، بر ضرورت آموزش شیوه های صحیح استفاده از انرژی و روشهای صحیح و نوین آبیاری به مصرف کنندگان انرژ ی در کارخانجات و بنگاههای تولیدی، بویژه  کشاورزان در استان، برای جلوگیری از هدر رفت آب و گسترش خشکسالی، تاکید نمود.
دبیر ستاد سرمایه گذاری استان به برگزاری همایش فرصت های سرمایه گذاری استان کرمان اشاره کرد و گفت: دومین همایش فرصت های سرمایه گذاری استان کرمان، آبان ماه سال جاری با هدف ارایه و معرفی توانمندیها و پتانسیلهای بالفعل و بالقوه، جلب و جذب  سرمایه گذاری در استان و ایجاد فرصت های شغلی جدید، با همکاری بخش دولتی و خصوصی و حضور فعالان اقتصادی بخش خصوصی کشور، برگزار می شود.
در ادامه این جلسه، محسن جلال پور، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان، به ایجاد روابط همکاری و تعامل نزدیک و سازنده نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با فعالان اقتصادی بخش خصوصی و در راس آنها اتاق بازرگانی با هدف کاهش مشکلات اقتصادی و تامین مشوق ها و امکانات لازم برای افزایش سرمایه گذاری در استان، از کمبود آب به عنوان یکی از بزرگترین معضلات امروز سرمایه گذاری، یاد کرد و گفت: اکثر سرمایه گذارانی که با هدف سرمایه گذاری در استان، حضور پیدا می کنند با آگاهی از  مشکل کمبود آب، منصرف و برگشت نموده اند.
نایب رئیس کمیسیونهای ۱۵ گانه اتاق ایران، از استفاده بی رویه و غیر اصولی در مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی و باغبانی، طی سالهای گذشته در استان، بیان داشت: استفاده از روشهای سنتی آبیاری در کشاورزی و هدر رفت آب از مشکلات موجود در گسترش خشکسالی به ویژه بخش کشاورزی استان بوده که توجه دستگاهای اجرایی ذیربط به آموزش صحیح روشهای نوین آبیاری در کشاورزی، امری مهم و ضروری می باشد.
وی، بر وجود امکانات ریلی و جاده ای مناسب و زیرساختهای لازم مانند آب، برق، گاز و… .  در مناطق مورد نظر سرمایه گذاری استان،  تاکید نمود.
ایشان، کمبود نقدینگی نزد سرمایه گذاران را از دیگر مشکلات موجود برای سرمایه گذاری، ذکر کرد و گفت: سرمایه گذار نمی تواند، بدون حمایت نظام بانکی و دریافت تسهیلات و مشوقهای مالی لازم، تنها  با تکیه بر سرمایه ی موجود خود، اقدام به سرمایه گذاری کند.
در ادامه جلسه، دکتر نادری، مدیر کل امور اقتصادی استانداری  با اشاره به عدم فعالیت واحدهای تازه تاسیس صنعتی- تولیدی استان و تعطیلی اکثریت آنها، اظهار داشت:  عدم تعریف صحیح از مطالعات و فرآیندهای سرمایه گذاری، عدم بررسی دقیق نقاط ضعف و قوت این واحدها، پیچیدگی های اداری نامربوط در ارایه تسهیلات و افزایش بدهی های بانکی معوق، از عوامل رو به گسترش تعطیلی واحدهای صنعتی می باشد.
دکتر نادری، از وجود قوانین سختگیرانه و وقت گیر در ارایه مجوزهای اداری و تسهیلات مالی لازم به عنوان موانع جدی سرمایه گذاری استان خبر داد و بر ضرورت ایجاد فضای آرام و امن سیاسی و اقتصادی برا ی جذب سرمایه گذاران خارجی، تاکید نمود.
غلامرضا کرمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، با ابراز نگرانی و  شناخت کامل از مشکلات  و موانع مطروحه سرمایه گذاری در استان کرمان، بیان داشت:         با انجام برنامه ریزی منظم و مدون و تلاش در جهت اجرایی کردن مصوبات اقتصادی هیات دولت در استان، می توان در جهت هدایت و جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی، اقدام نمود.
محمد علی کریمی، دیگر نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، ایجاد فضای آرام و دور از تنش های سیاسی و حزبی در کشور و استان  برای جلب و جذب سرمایه گذاران خارجی را ضروری دانست و گفت: مطمئنا،  سرمایه گذار داخلی و خارجی در صورت وجود فضای سیاسی و اجتماعی پرتنش و مخدوش در کشور، علاوه بر ایجاد  عدم تمایل به سرمایه گذاری و ورود سرمایه از خارج به کشور، سرمایه گذاران داخلی نیز اقدام به خروج سرمایه خود از کشور خواهند نمود.
رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با اعلام آمادگی این مجمع در ارایه هرگونه همکاری و تعامل در راستای حل معضلات موجود سرمایه گذاری در کرمان، بیان داشت:
باید، آیین نامه تسهیل سرمایه گذاری در اختیار نمایندگان مجلس قرار بگیرد تا بتوان با بررسی های کارشناسی و دقیق نسبت به اجرایی کردن طرحهای اقتصادی و سرمایه گذاری در استان عمل نمود.